Annonse

Dag 3 fra CinemaCon

Film & Kinos Guttorm Petterson og Jørgen Stensland er på plass i Las Vegas for verdens største kinomesse, CinemaCon 2019.

Mye magisk fra Disney fremover

Det var knyttet en viss spenning til Disneys presentasjon etter oppkjøpet av Fox. Etter en sammenklippet visning av noen av de suksessene de har hatt hver for seg åpnet styreleder i Disney Alan Horn bare med å konstatere at med Fox har deres antall underselskap (labels) økt med tre: 20th Century Fox, Fox Searchlight og animasjonene fra Blue Sky. Han gratulerte Fox Searchlight med deres 25 års jubileum (startet i 1994) og en rask oversikt over antall nominasjoner og priser de har hatt gjennom disse årene. «Breakthrough» blir den første Fox-filmen lansert hos Disney.

Deretter overtok Disneys produksjonssjef Cathleen Taff og gikk rett på med klipp fra den siste Marvel-filmen «Avengers Endgame». Det har blitt 21 Marvelfilmer i løpet av årene. Denne skal ha premiere 26. april.

Hun ga så ordet til Emma Watts, visepresident for produksjon i Fox, som i rask rekkefølge viste klipp med korte introduksjoner av «Dark Phoenix» (siste i X-Men universet) med premiere 7. juni, «Stuber» med Dave Bautista i en actionkomedie planlagt til 12. juni og ikke minst «Ford vs. Ferrari» med Matt Damon og Christian Bale i hovedrollene -en fartfylt bilfilm med innslag av humor. Premiere planlagt til 15. november, men hun understreket av siden Disney og Fox har noen sammenfallende datoer, vil det bli justeringer.

Sean Bailey fra Disney produksjon presentere så  promoer fra «Alladin» i regi av Guy Richie med Will Smith i storform som ånden i lampen (premiere 15. mai), ikke minst «The Lion King» (19. juli), som det forventes svært mye av i regi av Jon Favreau, og «Maleficent -Mistress of Evil» med Angelina Jolie, Elle Fanning og Michelle Pfeiffer i regi av ingen ringere enn vår landsmann Joachim Rønning. Premieren her er allerede flyttet til oktober.

Maleficent_mistress_of_evil.jpg 

Helt til slutt introduserte en av produsentene 17 minutter av åpningen til «Toy Story 4», med mange av de kjente figurene og noen nye fra dette universet Pixar på mange måter startet sin karriere med. Ingen stjerner, bare en effektiv gjennomgang av de 22 filmene (hvis vi tar med «Dumbo» som kommer fra Disney, inkludert Fox i løpet av året).

Universal

Universal Pictures startet med at Donna Langley, forkvinne i Universal, presenterte en «sizzle reel» der kjente skuespillere snakket om sine første kino opplevelser og hvor de gikk på kino første gang. Universal står bak kinoene og film bør sees på kino var omlyden fra Langley.

Første film som blir presentert er Secret life of Pets 2. i denne oppfølgeren får vi igjen avdekket hva kjæledyrene gjør når vi ikke er hjemme. I den engelske versjonen har Patton Oswald og Eric Stonestreet lånt stemme til «hovedhundene», mens Harrison Ford spiller en litt gretten gammel hund. Kevin Hart er den sinnsyke kaninen og hadde med seg en kanin på scenen. Ja, det ble kloring.

Secret_life_of_pets2.jpg 

Etter dette viste de klipp fra filmen A Dogs Journey. Her spiller Dennis Quaid og Gail Mansuco. Dette er en oppfølger om en hund som blir reinkarnert flere ganger for å passe på en jente i forskjellige faser av livet. Tvilsomt om denne får distribusjon i Norge.

Så er det skrekkfilmtid. Jason Blum fra Blumhouse presenterer filmen MA med Octavia Spencer i hovedrollen. Noen ungdommer havner hos MA som ikke er så god som det synes ved første øyekast. Her får de gjennomgå i klassisk stil av en diabolsk Octavia Spencer.

Little er en film regissert av Will Packer. Filmen ble først pitchet av den da 10-år gamle Mars Martin som nå er den yngste «Exectutive producer i Hollywood». Den handler om en gretten og tispete sjef som blir forhekset tilbake til å være i 10-års alderen. Han har kommet med sterke komedier tidligere og denne kan også virke og være slik.

Little_2019.jpg 

Den kjente regissøren Danny Boyle presenterte sitt nye prosjekt, Yesterday. Her går strømmen samtidig på hele jordkloden og vår mann kolliderer på sykkel med lastebil. Han våkner opp til en verden der Beatles er glemt av alle og all informasjon om Beatles er forsvunnet. Han begynner å gi ut Lennon/Mccartney sangene som egne. Himesh Patel spiller hovedrollen.

yesterday_2019.jpg 

Good Boys er laget av Seth Rogen og Evan Goldberg. Den handler om tre sjetteklasse gutter som drar på en episk reise mens de transporterer (uten å vite om det) narkotika, de blir jaktet på at tenåringsjenter og forsøker å komme seg hjem til en fest. Morsom trailer som fikk folk i Colosseum til å skoggerle.

Dreamworks Animation presenterer så Abominable. En animasjonsfilm om denne avskylige snemann (yeti). En ung jente møter denne yetien på et tak. Han har rømt fra forskningsanstalt og vil hjem til Himalaya. Den unge jenta hjelper han til å komme tilbake dit. «Music, Magic, Humour and Heart» var innsalget på denne.

Så er det Focus Features sin tur. Her kommer avslutningen på den kjente TV-serien Downton Abbey! Kongefamilien kommer på besøk til Downton og alt må gjøres klart. Alle karakterene er med fra TV-serien inkluderte den bitende Maggie Smith. En film som har et klart potensiale i Norge og kan gå lenge på kino. En film for nesten alle generasjoner.

Så presenterte de julefilmen Last Christmas. Presentert av regissør Paul Feig, og skuespiller Henry Golding og Emma Thompson. Golding spiller mot Emilia Clarcke fra Game of Thrones i en film som kan bli en liten slager i juletidene på kino til jul, og på skjermer i årene fremover.

Last_Christmas_2019.jpg 

Queen + Slim presenteres deretter. En film som er regissert av Melina Messoukas, med Daniel Kaluya, Bokeem Woodbine og Chloe Sevigny. Et svart ungt par blir stoppet av politiet, noe skjer og de må på flukt. Filmen ser på virkeligheten til svarte i USA idag og ønsker å skape debatt.

En film som vi vet kommer til å gå bra i Norge er Hobbs & Shaw. Dette er en spin-off fra Fast and the Furious universet der vi følger Hobbs (Dwayne Johnson – The Rock) og Shaw (Jason Statham) Idris Elba er skurk og følger etter våre hardtslående venner på deres hjemsteder: London og Samoa. Uten å avsløre for mye. Det blir bang!

Hobbs_and_Shaw_nr2_2019.jpg 

Helt til slutt viste de opptak fra innspillingen av filmen «Cats» basert på musicalen. En rekke kjente musikere og skuespillere i cast. Jennifer Lawrence kom på scenen og sang den ikoniske «Memories». Tror den kan bli noe basert på veldig tidlige bilder.

 

Annonse
Skroll til toppen