Annonse

Den norske kinokonferansen 2019

Det vil bli innholdsrike dager for kinobransjen med faglig påfyll og sosialt samvær.

Gjestene vil bo på Radisson hotellet som mange kjenner fra filmfestivalen. Dette er nyoppusset, både rom og annet.

I år gir vi reisestøtte til alle deltakerene, ikke kun en fra hver kino som tidligere.

Praktisk informasjon

Adresser:

Hotell: Radisson Blu Hotel Tromsø, Sjøgata 7, 9008 Tromsø

Kino: Aurora Kino Fokus Tromsø, Grønnegata, 100 Tromsø

Restauranter:

Skirri: https://www.kystensmathus.no/skirri

Graffi: https://www.graffigrill.no/

(Tirsdag blir føling i fjæra eller på fjellom).

Foreløpig program

Last ned full oversikt her

Årets teknikkseminar kickstarter Kinokonferansen

Vi går tilbake til den gamle modellen, der teknikkseminaret ligger i forkant av kinokonferansen.

Det er kommet ønsker om at vi skal legge større vekt på temaer man har nytte av i det daglige arbeidet på kinoene, så vi har derfor laget et lite tillegg til programmet:

Rundt kl 11 på mandag åpner vi dørene til et rom på Kulturhuset, hvor du kan treffe kinotekniske leverandører og eksperter fra firmaer som disse representerer. Foreløpig har vi denne fordelingen: Unique Digital Nordic med Christie, Dolby/Doremi og Rosetta, KinoAV-Teknikk med Sony og Cinemadesign In Sweden med Barco og Ulf Qvicklund med QSC.

Poenget med denne seksjonen er at deltakerne skal kunne mingle rundt og stille spørsmål relatert til det daglige arbeidet på kinoen, lufte idéer, tanker og synspunkter osv. og forhåpentligvis få gode svar og finne løsninger på problemer.

Enkel lunsj serveres som en del av dette arrangementet.

Rundt kl 13 samles vi på kinoen, og starter selve teknikkseminaret.

I denne seksjonen vil de kinotekniske leverandørene ta opp aktuelle tema rundt utstyr og løsninger som finnes på kinoene. Forhåpentligvis vil det bli en matnyttig og lærerik seanse. I den grad tiden tillater det, vil det også bli innlegg fra spesialister fra Christie, Barco, Dolby m.fl.

Mandagen avsluttes med det som etter hvert er i ferd med å bli en tradisjon: «In the Pub With Mike», der Odeon’s tekniske sjef, Mike Bradbury, inviterer noen gjester til sin «Pub» på scenen og tar opp saker han er opptatt av. Uformelt, fritt-talende og morsomt.

Deretter blir det middag på restaurant Skirri.

Tirsdag morgen fortsetter vi der vi slapp på mandagen. I tillegg vil det bli innlegg fra folk som jobber på kinoer. Kom gjerne med forslag hvis du, eller noen du vet om, kan komme med korte spissformulerte innlegg.

Vi har invitert Samsung, som har med seg noen av sine eksperter på deres Onyx-system, der projektor og lerretet er byttet ut med aktiv-LED skjermer (Direct View).

Det hele toppes med at vi har fått med oss Jerry Pierce fra USA. Han er teknisk rådgiver for den amerikanske kinoorganisasjonen (NATO), og leder av ISDCF (InterSociety Digital Cinema Forum). ISDCF består av representanter fra alle deler av bransjen og er kanskje den viktigste institusjonen for at hele digitalkinosystemet fungerer så bra, fra produksjon til visning. De står bl.a. bak systemet for å navngi DCPer (naming convention), tester for SMPTE DCP for at det skal fungere å på alle kinoer i tillegg til at de jobber med praktiske løsninger rundt 3D, høyere bildehastighet (HFR), lysnivå og større dynamikk i bildegjengivelsen (HDR) osv. Se isdcf.com. Han er i Europa for første gang på 7 år.

Teknikkseminaret avsluttes med lunsj tirsdag kl  12:30 på Radisson Blu Hotel

Det vil også bli noen teknikkrelaterte innlegg under kinokonferansen som starter tirsdag etter lunsj, så det er ingen grunn til å reise hjem.

Kinokonferansen og teknikkseminaret, med sin hyggelige og uformelle atmosfære, er blitt et attraktivt møtested for mange utenlandske eksperter, og blir ofte referert til i andre sammenhenger. For oss betyr det at det kommer mange flere representanter fra de store firmaene enn de som har presentasjoner. Det gir en ypperlig anledning for deltakerne til å treffe eksperter og kolleger, enten man selv er erfaren eller relativt ny i bransjen.

Den Norske Kinokonferansens hoveddel

Del 2 av konferansen har en mer generell tilnærming og begynner klokken 1400 på tirsdag 5. November med åpningstale av Jørgen Stensland. Årets «Key Note Speaker er enda ikke fastsatt.

Deretter kommer Tero Koistonen fra Finnish Chamber of films  for å snakke om kino i Finland.. Vi innledet et segment i fjor som vi kalte «naboland kino», der Kim Pedersen fra Danmark var først ut. I år går turen til Finland. Våre hovedsponsorer Capa slipper deretter til, og skal fortelle om sine nyheter.

Jerry Pierce som også innledet på teknisk del, har vært en sentral person i arbeidet med teknikk i USA. Har er blant annet rådgiver for NATO i alt som har med kinoteknikk og har bare unntaksvis reist ut av USA. Vi er svært heldige som har fått Jerry til å bli med oss i år! Han skal snakke om kinoteknikk.

Våre hovedsponsor Unique vil sammen med Live Kino, fortelle om hva de ønsker å gjøre i året som kommer.

Deretter vil det være en panelsamtale om LED skjermer. Deltakere fra IHS-Markit, Samsung, JPPLTD, Odeon og Nordisk Film Biografer.

Til slutt denne dagen vil vi opp ut i naturen. I samarbeid med Arctic Drive lager vi et flott opplegg med grilling i lavvoer og utsikt over den flotte Tromsønaturen. Etterpå mingling og hygge på festivalpuben, Rorbua, som ligger rett ved siden av hotellet.

Innledere fra Leicester Square, Malmø, Coca-Cola og Sundlingsparty på kinoen

Dag 3 (Onsdag 5 November) Begynner som sedvanlig med et innledende foredrag fra vår Direktør Guttorm Petterson. Guttorm vil snakke om tall og trender i Norge. Deretter vil lederen for vår moderorganisasjon UNIC, Phil Clapp snakke om trender i Europa. Dette vil bli etterfulgt av vår hovedsponsor Filmweb snakke om nyheter, blant annet det nye kinogavekortet.

Etter dette kommer et nytt bekjentskap Duncan Reynolds fra Odeon UK, skal snakke om ombyggingen av flaggskip kinoen på Leicester Square i London! Olle Agerbro fra Fyrisbiografen i Sverige, ble kåret til årets kino av Europa Cinemas i fjor. Olle kommer for å fortelle hva de har gjort her. Veldig god på sosiale medier.

Deretter vil vår hovedsponsor Media Direct Norge snakke snakke om undersøkelser og nyvinnger.

Etter lunsj blir det et nytt bekjentskap. Michelle Walsh fra Vox Cinemas i Dubai snakker om kinodrift og nye mat og drikke konsepter, samt deres satsning i Saudi Arabia. Hun blir etterfulgt av Oliver Delaney fra Coca-Cola. Oliver skal snakke om Coca-Cola og deres satsning fremover. Etter ham håper får vi besøk av grunderen Jacob Youssef fra Candypeople Sverige, som skal snakke om sin visjon og hvordan firmaet har blitt en slik suksess.

Etter dette blir det utdeling av Fremtidens kino priser. Drinker og litt musikk på (sannsynligvis) Kulturhuset, sponset av Sundlings som i fjor. Middagen på onsdagen blir på Frati nedenfor Clarion The Edge Hotel.

Sist men ikke minst – Kanonbra siste dag!

Siste dag av hovedkonferansen åpner på morgenen med en presentasjon om Ny teknologi.  Fyrverkeriet Rickard Lawson og snakker om ny teknologi og om hvordan det vil påvirke oss.

Vår venn Patrick Von Sychowsky vil snakke om innhold på kino og nett og hvordan dette påvirker hverandre.

Vi er så heldige at vi har fått Anna Higgs fra Facebook, som vil snakke om en relativt ny undersøkelse de har gjort i forhold til kino og ungdom.

Det vil så være en ny paneldiskusjon om kinoreisen «The Cinemajourney».

Vi gleder oss til å se deg i Tromsø!


Annonse
Skroll til toppen