Annonse
Susann Østigaard

#kinoprat med Susann Østigaard

(Foto: Lise Falch Gulbrandsen)

Navn: Susann Østigaard

Stilling: Festivalsjef i filmfestivalen Oslo Pix

Fartstid i bransjen: Har jobbet med dokumentarfilm som regissør, produsent og fotograf siden 2002, og med filmformidling de siste fire årene

Favorittfilm: Veronikas to liv

 

1. Hva er ditt beste kinominne?

Da jeg som 10-åring kom meg inn og fikk sett Karate Kid 2 på Symra kino. Filmen hadde 12 års aldergrense og jeg var veldig forelska i Ralph Macchio, så det var en stor opplevelse i 1986.

 

2. Hva kjennetegner den ultimate kinoopplevelsen for deg?

Å se mye god film i løpet av en dag, kombinert med god mat og drikke, og i samvær med fine folk. Å se film på festival, med andre ord. Jeg har en forkjærlighet for karakterdrevne dokumentarer, så hvis det står på programmet, blir jeg ekstra glad.

 

3. Hvordan tror du fremtidens kino ser ut?

For å overleve må fremtidens kinoer, uansett størrelse og profil, legge enda større vekt på film som en sosial opplevelse. De må tilby en ramme rundt filmen som kan matche sofaen hjemme – i tillegg til lyd og bilde av topp kvalitet. Så håper jeg at de større kjedene i Norge kommer til å fortsette å gi rom til små og mellomstore filmer med kunstnerisk ambisjon Likevel tror jeg vi vil se en todeling i større grad, mellom multisal-kinoer med IMAX, popcorn og blockbustere på den ene siden, og mer særpregede arthouse-kinoer med et annet repertoar på den andre.

Annonse
Skroll til toppen