Annonse

CineEurope Dag 3

Sustainability and the Cinema industry. Coca-Cola seminar tar en kikk på miljø

Oliver Delaney innledet med å snakke om at god miljøtilnærming er bra for business. Vi må tenke på klima, vannkvalitet, jordbruk og innpakking av varer. Han ledet et panel bestående av Therese Noorlander fra Coca-Cola, Oliver Roserear fra Costa Costa Coffee og Laura Houlgatte fra UNIC.

Laura snakket om hvordan EU har setter nye regler for plastikk. De har en plastikkstrategi som i 2021 blant annet vil forby sugerør av plast. Bærekraft (sustainability) har blitt kritisk for virksomheter. De må være bærekraftige for å ikke å tape renome og kunder. Dette burde være en «long term» business strategy hvor man har en holistisk tilnærming. 

 

Coca-Cola satser stort på bærekraft. Alt Cola selger må kunne resirkuleres (bare i Norge og Norden hvor det pantes).

Costa Kaffe er største  kaffeleverandør i verden og også disse må satse miljøvennlig. De har fjernet servietter fra kafeene fordi folk brukte for mange servietter. Nå må man få dem bak disken. Dette tiltaket har redusert bruk av servietter med 60%. Et annet tiltak er at folk som tar med egne kopper får rabatt.

Et spennende tiltakt som kommer nå er det også Coca-cola som står bak. De vil danne en arbeidsgruppe som skal se på bærekraft for kinoer. Dette er et samarbeid med UNIC hvor også Film & Kino vil delta.

Event Cinema presentasjon

Deretter var det tid for tidenes første presentasjon av Event kino. Grainee Peat fra ECA introduserte forskjellige innholdsleverandørene.

Først ut var  Christine Costello fra More2Screen som allerede i 2008 snakket om dette på en av Film & Kinos konferanser i Oslo. Hun presenterte forestillinger fra Royal Opera House, Gaugine utstilling på British museum,  musikalene 42nd street og Kinky boots.

Pathe live hadde en hel masse fransk innhold som vel kanskje ikke er så sentralt i Norge. Men de tilbyr også verdens mest berømte ballettkompani: Bolsjoj.

Cinema Live, som akkurat hadde et event med Take That, informerte om Westlife konserten i juli. De vil også formidle Victoria, en ballett med Northern Ballet Company om den unge Dronning Victoria og hennes mann Albert. Samme kompani har en historie om Dracula. De har også en stor konsert med Placido Domingo som sendes 1. oktober.

Nexo er mest kjent for sine guidede museumsturer. I høst blir det Tintoretto, Gaugin, Prado, Eremitasjen og en spesial sak om Frida Kahlo. I tillegg tilbyr de dokumentaren om Apollo 11 og en annen om Rudolf Nurejev.

Piece of Magic presenterte VM i League of Legends, Marianne og Leonard (Historien om Leonard Cohen og hans norske kjæreste Marianne, og Andre Rieu – 70 år ung.

Trafalgar har Royal Operahouse og Royal Shakespear Company. De presenterte også Shakespearstykket The Winters tale, med regi av Kenneth Branagh. De tilbyr konserter med The Cure og Roger Waters.

Imax kom rett etterpå og presenterte en konsert med Soundgarden.
 

Filmtheft

file-31.jpegLiz Bale innledet om piratkopiering. 1 av 3 kopierer. Mer bekymringsfult er det at 1 av 2 foreldre betaler for piratkopiert innhold gjennom streamingtjenester. Vurderingene gjøres opp mot tilgjengelighet og pris.

 

Hvis man hadde fått stoppet Piracy, så hadde det blitt en 15% økning i billettintektene på kino. Men kampen mot piracy er i dag vanskelig.

Camcording er fortsatt en trussel, særlig i Russland. I tillegg har så mange som 5 millioner voksne tilgang på plattformer som ulovlige kodibokser, Amozon fire tv Chipped sticks og forskjellige ulovlige apper på smarttelefoner o.l.

Kinoene kan også bidra i opplysningskampanjer. Et eksempel er I make videos kampanjer i Irland der man synliggjør alle som jobber med bransjen.

 

Annonse
Skroll til toppen