Annonse

Plusstall for kinoene siste tre måneder

Fjoråret startet med sterke tall på norske filmer og nesten 1,4 millioner solgte billetter første halvår. Årets norske filmer har ikke truffet på samme måte, og besøket er mer enn halvert fra i fjor. Amundsen er mest sette norske film til nå med vel 208.000 besøkende. Den suverene kinovinneren første halvår er Avengers: Endgame med nesten 510.000, mer enn dobbelt så mye som neste på lista; Rive-Rolf krasjer internett.

 

Vi håper på gode tall fra sommeren og ut året. I juli får vi Spiderman og Løvenes Konge. I august kommer Fast & The Furious: Hobbs and Shaw og Tarantinos siste epos: Once upon a time in Hollywood. Askeladden 2 kommer også i august, og vi håper dette blir en film som skal trekke familier til kinoene.

September og oktober har mange potensielle storfilmer som IT- Chapter twoToy Story 4, og Downtown Abbey  som vil bringe de voksne til kinoene. Hollywood leverer også med Joker  og Gemini man.

I november og desember håper vi på de norske filmene De dødes Tjern (nyinnspilling av grøsseren basert på Andre Bjerkes bok) og Snekker Andersen 2, hvis første film ble den tredje mest sette i rekordåret 2016. 

Oppfølgeren til The Shining, Dr. Sleep, blir en skummel affære og en ny Terminator er på trappene.

Helt til slutt på året kommer Frozen 2 og Star Wars – The Rise of Skywalker. I tillegg kommer det mange andre spennende titler. Vi har derfor stor tro på at høsten kan ta igjen for den litt svake våren og vi håper at vi ikke havner så langt unna fjoråret når vi skriver 01. januar 2020.

 

Skjermbilde 2019-07-01 kl. 15.51.25.png

 

Skjermbilde 2019-07-01 kl. 15.51.30.png 

Annonse
Skroll til toppen