Annonse

Seminar for kulturhuskinoer arrangert i Larvik 11-12 September

I etterkant av Norske kulturhus høstseminar, ble det arrangert Seminar for kulturhus med kinoer på Bølgen kulturhus

Programmet begynte med Julie Ova fra Norsk Filminstitutt som snakket om støtteordninger både for kulturhuskinoer og vanlige kulturhus som ønsker seg ad-hoc arrangementer. Da kan de eventuelt få til disse arrangementene ved hjelp av Bygdekinoen. Arnfinn Inderhaug snakket om deres virksomhet både i forhold til å få besøk på jevnlig basis, og for å arrangere events.

Etter en liten pause kom Nina Tryggvadottir fra Live Kino og fortalte litt om høstprogrammet med kultur, dokumentarer og film via Livekino. Kinoene og kulturhusene fikk også vite hvordan dette skjer rent praktisk. Deretter hørte vi Marte Stapnes fra Norsk Filmklubbforbund, hvordan filmklubbene kan berike kinodriften lokalt.

Etter en ny pause kom siste post på dagens program: Billettsystemer. Først snakket Ørjan Eilertsen fra DX om deres innovasjon og nye muligheter, før Sindri Finnbogason fra TIX snakket om sitt billettsystem. Tix er allerede på en del kulturhus, men ønsker nå å utvide med kinoer også.

Dag 2 begynte med Bård Kleppe fra Telemarksforskning som snakket om kulturhusindeksen, og hva som gjør en kommune til en god kulturkommune eller ikke.

Etter dette var det tid for rundebordsamtaler. Først innledet Hanne Jacobsen fra Bømlo kulturhus om kulturhuskinoen som bør løftes fram politisk og bli synlig som begrep. Deretter var det diskusjon i gruppene.

file5-1.jpeg 

Til slutt innledet Øystein Simonsen fra Tysværtunet kulturhus. Han snakket om fordeler og utfordringer med å være både kinosjef og kulturhusleder. Deretter diskuterte man dette i grupper.

Annonse
Skroll til toppen