Annonse

Årets kino og skolekino

(Foto: Sigurd Moe Hetland)

På Den store kinodagen, som ble arrangert lørdag 2. november og danner grunnlaget for prisene som Årets kino, deltok hele 159 kinoer og hadde rekordhøye 2.685 forestillinger – det høyeste på Den store kinodagen siden starten for 31 år siden.

Årets kino – liten klasse

Årets vinner i liten klasse (årlig besøk under 100.000) på Den store kinodagen valgte å bruke sin store foajé til mange slags aktiviteter som tegnekrok, plakatutdeling, gjettekonkurranser og quiz. Det lokale Røde Kors stilte med bamsesykehus og en lokal leverandør av trevirke med materialer nok til 100 fuglekasser til snekkerverkstedet i forbindelse med filmen med Snekker Andersen. Gløgg og pepperkaker til 700 gjester, samt baguetter og pizza i stor stil ble delt ut.. Markedsføringen omfattet bl.a. en gobo som lyste opp veggen på rådhuset (diameter på 10 m) en hel uke før arrangementet og to dager før fikk kinoen en helsides redaksjonell omtale. Eneste skår i gleden var en at stedets fotballklubb hadde hjemmekamp og ga bort billetter til barn og redusert pris til voksne. Det hører med til historien at det ble opprykk.

Prisen gikk til Sandefjord kino!

undefined

Kinosjef Bjørn Helge Jahnsen fra Sandefjord Kino Foto: Sigurd Moe Hetland

Årets kino – mellomstor klasse

Vinneren i mellomstor klasse (100-200.000 besøk) er en gjenganger på kinodagen. Også i år har de levert et meget bra arrangement under Den Store Kinodagen. Kinonattmaraton, bilbaneløp, Frost skog med kinosjefen som Anna, fiskedam, hoppeball-løp, rebusløp, lykkehjul, Knutsen og Ludvigsen tunnel, med mer for ungene. James Bond Filmquiz og panelsamtale for de voksne. Masse eksponering i media med radioreklamer, avisreklamer og selvsagt sosiale medier. Meget bra opplegg som vanlig fra vinneren. For å ta imot prisen kom Anna aka Marit Sætre Færevåg fra Edda kino Haugesund.

undefined

Kinosjef Marit Sætre Færevåg fra Edda Kino Foto: Sigurd Moe Hetland

Årets kino – stor klasse

Årets vinner i stor klasse (over 200.000) har igjen satset stort og bredt med nesten 14.000 besøk og et stort antall filmer på plakaten. Flere godt forberedte og tilnærmet utsolgte maratonvisninger om natta med Ringenes Herre, Terminator, Avengers, High School Musicals og Harry Potter (hele 8 filmer). De har kledd seg ut som stormtroopers, innbyggere fra bygda som glømte det var jul, pirater og prinsesse Elsa og Anna som oppladning mot «Frost 2». Juleverksted, glitterverksted, bamsesykehus og ansiktsmaling. Rebus, filmquiz og disco. Omfattende digital annonsering og svært mange treff og visninger i sosiale medier som startet over en måned i forkant og egenprodusert reklamespot.

Prisen gikk – for tredje år på rad – til Trondheim Kino!

undefined

Kinodirektør Arild Kalvik fra Trondheim Kino Foto: Sigurd Moe Hetland

Årets skolekino

Årets skolekino målt etter rapporter fra Den store skolekinodagen.

DSSK (Den Store Skolekinodagen) ble avholdt tirsdag 12 februar 2019. I år var det hele 34 112 på kino på Den Store Skolekinodagen. Mange steder var det stor aktivitet. På Oppdal kino deltok samtlige skoler på grunntrinnet samt ungdomsskole og Videregående. I underkant av 600 elever fikk se skolekino denne dagen, og barnehagene kom i tillegg med besøk på Kutoppen.

Årets vinner viste 6 filmer over 2 dager. Repertoaret ble laget sammen med lærerne lokalt og det er spesielt gledelig at kvalitetsfilmer som Kapernaum og Psychobitch fikk høyest besøk av skoleklassene. Det var besøk fra barnehager, 1-10 klasse og videregående skoler. Ingen sponsorater – skolene betalte for fersk film i programmet. Totalt var det 871 lærere og elever innom – en økning på hele 77% fra fjoråret. Årets Skolekino er Mosjøen kino!

undefined

Kinosjef Per Breirem fra Mosjøen kino Foto: Sigurd Moe Hetland


Last ned pressemelding her

For ytterligere informasjon, kontakt Film & Kino ved:

Adm. direktør Guttorm Petterson Tlf. 93004143 eller guttorm@kino.no

Annonse
Skroll til toppen