Annonse

The UK Cinema Association i London

Konferansen åpnet med filmskaperen Edgard Wright som har laget filmer som  Shawn of The DeadHot Fuzz  og  Baby Driver. Han snakket om sine opplevelser på kino mens han vokste opp, og som filmskaper i senere år. Deretter kom Lucy Jones fra Comscore, som presenterte statistikk, dette ble videreført av to stykker fra Paul & Dean som utvidet diskusjonen til å gjelde publikum. 

 

Andrew Woodyard, en spennende taler fra Rio Cinemas i Dalston, snakket om hvordan de har greid å få nye publikummere til en nesten 100 år gammel kino. Han har bekreftet deltakelse på kinokonferansen i Sandnes i høst. Han ble etterfulgt av Leigh Thomas fra Into Film som snakket om skolekino og arbeid mot barn og unge i Storbrittania. Dette viktige temaet vil også være en del av kinokonferansen, og Leigh har sagt at hun kommer!

 

Andre tema denne dagen var filmfestivaler, funksjonshemmet publikum og BFIs arbeid med lokale kinoer i Wales.

Dag to begynte med Anthony Edwards fra We are parable som snakket om events for svarte i UK, og Julie Lamaisson fra BFI snakket om deres arbeid med å involvere minoritetspublikum. I et segment om å utvikle nye publikummere, hentet UKCA inn flere europeiske kolleger. Jaime Terrazon fra den spanske kinoorganisasjonen, snakket om Fiesta del Cine, noe som ligner på vår Den store kinodagen. Marvin Wiechert fra Yorck kinogruppe i Tyskland snakket om sine abonnementsløsninger i områdene i og rundt Berlin. I dette segmentet snakket vår direktør Guttorm Petterson om Filmwebs Kinoklubben, der Guttorm sitter i filmutvalget. Han satt også i panel senere.

IMG_0861.JPG 

Til slutt var det fokus på Event-Cinema ved Grainne Peat fra (Event Cinema Association). Her ble det vist tall på Eventkino for første gang. Den entusiastiske Grainne vilogså komme til kinokonferansen i høst og presentere et segment sammen med blant annet vår egen Nina Trygvadottir fra Live kino.

Annonse
Skroll til toppen