Annonse

Status for kinoene og leverandørene

En del norske kinoer har gjennomført permitteringer. De to store aktørene, Odeon og Nordisk Film Kino har, eller vil, permittere meget snart. Hos Kinoalliansen er det tre kinoer som har permittert, hos de andre har de ansatte fått nye oppgaver i kommunen. Hos Kinonor har noen av kinoene sendt ut, ev. planlegger permitteringer. På Aurora er alle driftsansatte permittert f.o.m. 14. mars. På de mindre kinoene har man sjelden kun kino som arbeidsoppgave, og de fleste fortsetter med sine andre oppgaver for kommunen. Dette forteller leder for Norsk Kinoforbund, Eva Mette Lundahl.

 

 

Hos leverandørene er det også kritisk mange steder. Salget har stoppet helt opp hos Location, Candypeople og Sundlings. De har det tøft og har permittert sine ansatte. DX har permittert, Filmweb har permittert omtrent halvparten, resten har hjemmekontor. Hos Capa har alle hjemmekontor, men fortsetter dette vil permitteringer bli vurdert også her. Unique har hjemmekontor.

 

 

Noen selskaper forsøker å avhjelpe situasjonen: Fiberprotector selger antibakterielt materiale til hender og overflater. Og Filmgrail har startet en plattform for webinarer og samarbeider med Patrick Von Sychowsky og The Big Picture med å lage online møteplasser.


 

Vi ønsker alle lykke til i den krevende tiden. Ta vare på hverandre og deres ansatte.

Annonse
Skroll til toppen