Annonse

Ny rapportserver til sommeren

Filmweb ønsker å være mer enn bare en leveandør til bransjen. Rapportserveren var et av målene da kinobransjen stiftet Filmweb i 1997, og det er fortsatt et produkt vi er stolte av. 2020 blir et krevende år for alle som driver med kino. Med den nye rapportserveren håper vi å bidra til en felles optimisme når samfunnet normaliserer seg igjen, og å minne om det fantastisk gode samarbeidsklimaet vi har i bransjen her i Norge.

Filmweb har jobbet med utviklingen av en ny rapportserver i et års tid, på oppdrag for Film & Kino og Norske Filmdistributørers Forening. Det er et svært omfattende prosjekt både for oss og for bransjen. Lansering av ny rapportserver var planlagt på nyåret 2021 for å unngå en krevende omlegging i den mest hektiske kinotiden på høsten. Dette foreslår vi å framskynde nå, med en lansering i løpet av sommeren. Nøayktig tidspunkt for lansering vil avgjøres i tett dialog med kinoene og distributørene.

Hva er nytt?

Den viktigste grunnen til at vi lager en ny versjon av rapportserveren er at tjenesten snart er 20 år gammel, men hittil bare har vært gjennom noen mindre oppgraderinger. Denne gangen bygger vi hele tjenesten på nytt, med utgangspunkt i ny teknologi og nye verktøy.

Det er et viktig mål å forbedre ytelsen, for enkelte rapporter har blitt altfor trege de siste årene. Det skyldes blant annet at databasen blir større og større, men vi beholder naturligvis alle historiske data. Over 5,7 millioner forestillinger ligger i databasen per i dag.

I den nye tjenesten vil det bli tilgjengelig kraftigere og mer fleksible rapporter, både for kinoer og distributører. Alle tabeller kan enkelt eksporteres til Excel. Det vil bli enklere navigasjon mellom beslektede oversikter. Rutinene for fakturering av filmleie vil forenkles og forbedres.

Her er et eksempel på en rapport som allerede kan hentes ut fra den nye tjenesten med noen få klikk. Den viser markedsandelene for kinoene måned for måned i 2019.

Vil du være med og teste?

Det vil være åpent for å teste den nye Rapportserveren utover våren, og vi setter stor pris på alle som ønsker å bidra til å forbedre og kvalitetssikre tjenesten i forkant av lansering. Send en mail til nils@filmweb.no for å stå på listen for å få tidlig tilgang.

Skjermbilde 2020-03-19 kl. 17.59.30.png 

Annonse
Skroll til toppen