Annonse
Jul på KuToppen

Den store kinodagen preget av korona

Til tross for alle begrensninger og restriksjoner er vi veldig fornøyde med et samlet besøk på over 75.000 på denne kinoenes festdag, uttaler administrerende direktør Guttorm Petterson i Film & Kino. Dagen før (fredag 6. november) var det bare 10.236 på kino og dagen etter (søndag 8. november) ikke mer enn 19.556. Når Den store kinodagen klarer å samle nesten fire ganger så mange (75.803) som på søndag, som vanligvis er den beste kinodagen i uka, har vi i hvert fall litt å glede oss over i denne mørke tiden, sier han.

Den store kinodagen har vist en pen økning fra år til år i over 30 år, inntil det kom en knekk i besøket i fjor til 190.720. I årene før lå besøket på over 200.000 med 2018 som rekord med 225.778. Men dette var i normale kinoår. I år vil dessverre besøket bli mer enn halvert. Året startet så bra med en økning på 14,5% i januar og 10,5% i februar, før koronaen gjorde sitt inntog.

Det er forståelig at det må gjøres ekstraordinære tiltak når smitten nå øker igjen, selv om ingen smitte av covid-19 i verden kan tilbakeføres til kino. Nedstenging av kinoene i Oslo fra natt til i morgen (tirsdag 10. november) og sterke reduksjoner i kapasiteten andre steder (bl.a. i Bergen, ned til 20 per sal) i tillegg til en del kinoer allerede er stengt rammer kinoer, distributører og produsenter hardt. De norske filmene, som er de mest attraktive av de som har blitt sluppet i denne vanskelige tiden, rammes brutalt. «Gledelig jul» hadde premiere på fredag og «Jul på KuToppen» hadde premiere lørdag (Den store kinodagen), mens «Børning 3» og «Knutsen og Ludvigsen 2 – Det store dyret» fortsatt har fine tall å vise til.

På Den store kinodagen var hele fem av filmene på topp norske. Helt på topp familiefilmen «Jul på KuToppen», som altså også blir rammet av nedstengingen i Oslo og flere andre steder, i likhet med «Dragevokterens jul», som skal ha premiere kommende fredag (13. november). La oss håpe det åpnes opp noe igjen i god tid før jul!

Skjermbilde 2020-11-09 kl. 14.20.19.jpg

*besøket totalt er per lørdag 7. nov.

Annonse
Skroll til toppen