Annonse
SEM20190065

Arne Christian (Kikkan) Thronsen har gått bort

Kikkan var en sentral person i norsk kinodrift i godt over 30 år. Han begynte som kinosjef i den kommunale kinoen i Skien, og ble viseadministrerende direktør i Bergen kino i 1992. En rolle han hadde fram til han gikk av med pensjon i 2017.

Han var sentral for Bergen kino, blant annet ved byggingen av kinosenteret Magnus Berrføtt. Han var også sentral med sin leder og samarbeidspartner Stein Sandvik, i oppbyggingen av mange av selskapene i Norsk Kinodrift som Capa, Location, Unique, Filmweb og Bergen Internasjonale Filmfestival. Kikkan var også med på mange sentrale fellesprosjekter for Film & Kino, særlig gjennom digitaliseringen av kinoene hvor han var sentral både for Bergen og Norge, men også gjennom utviklingen av en Norsk Kinomanual, arbeid i prisutdelingsstyrer og flere andre oppgaver. Han var også styreleder i Virke kultur og flerårig leder av Norske kinosjefers forbund.

For mange av oss var Kikkan en viktig del av kinofamilien. En varm, raus og åpen mann som var vennlig mot nye i bransjen og som elsket å se sine gamle venner igjen på festivaler eller filmtreff, og ta et glass eller to og fortelle gode historier. Vi lyser fred over Kikkans minne, og sender våre tanker fra kinofamilien til Kikkans familie i Skien.

Foto: Rafael Motamayor, KINOMAGASINET.no

Annonse
Skroll til toppen