Annonse

Dette blir høstens store skandinaviske film på kino: «Margrete den første» med Trine Dyrholm som dronningen

I tillegg finner vi Jakob Oftebro i rollen som den norske prins Olav. Morten Hee Andersen spiller dronningens adoptivsønn Kong Erik og Søren Malling spiller biskop. Margrete den første har alt som skal til får å samle et stort skandinavisk kinopublikum.

Storbudsjettfilmen har alt som skal til for å fylle kinosalene; Historisk drama, sterke skandinaviske skuespillere.

Kalmarunionen

Margrete den første handler om den sterke dronningen Margrete (Trine Dyrholm) som styrte landet da Sverige, Norge og Danmark var samlet under Kalmarunionen.

Året er 1402. Margrete har oppnådd det ingen mann har klart før. Hun har samlet Danmark, Norge og Sverige til en fredsorientert union, som hun alene styrer gjennom sin unge, adopterte sønn, Erik.

Unionen er omgitt av fiender, og Margrete planlegger derfor et ekteskap mellom Erik og en engelsk prinsesse – en allianse, som skal sikre Unionens status som supermakt. Men en konspirasjon er på vei, som setter Margrete i et umulig dilemma, som kan koste henne sitt livsverk: Kalmarunionen.

Fra Homeland til Kalmarunionen

Charlotte Sieling skal stå for regien. Charlotte Sieling ble først kjent i Norge gjennom dramaseriene Mordkommisjonen (2000-2002) og Krøniken (2004-2007). Senere fulgte Forbrytelsen, Broen og Borgen. Hun har jobbet i USA og regissert episoder på blant annet Graceland (2013), The Americans (2014) og Homeland (2014-2018). Tilbake i Danmark regisserte hun spillefilmen Mesteren (2017) med blant andre Jakob Oftebro.

– Jeg vil gi henne en stemme og fortelle deg om en av Europas sterkeste herskere, sier hun til Berlingske. – Kvinnen som opprettet Kalmarunionen med Danmark, Norge og Sverige som varte i 126 år. En kvinne som regjerte til tross for og ikke på grunn av sitt kjønn.

Charlotte Sieling har skrevet manus til Margrete den første i samarbeid med Jesper Fink og Maya Ilsøe, kjent for henholdsvis Før frosten og Arvingene.

Filmen er støttet av NFI og Filmkameratene er norsk co-produsent.

Premiere 23. september 2021

Annonse
Skroll til toppen