Annonse

Benjamin Ree stakk av med Nordisk Film Prisen

Torsdag ble den unge stjerneregissøren tildelt Norges viktigste filmtalentpris.

– Det er en helt fantastisk ære å få ta imot Nordisk Film Prisen. Det er utrolig stas å få denne anerkjennelsen fra mine bransjekollegaer, sier Benjamin Ree.

Prisens betydelige sum på 100 000 kroner har som hensikt å hedre kreative filmtalenter som gjør sitt arbeid bak kamera. Juryen trekker frem Benjamins genuine vilje til å komme mennesker i møte. Hans evne til å skape tillit til medvirkende i filmen gir publikum en unik tilgang til karakterenes drømmer, erfaringer og erkjennelser. Benjamin har vært modig og brukt et uvanlig grep med presensfortelling, som bidrar til at filmen virkelig står ut.

– Ree har med filmen «Kunstneren og Tyven», vist at han er en fantastisk filmskaper. Han har løftet dokumentarfilmformatet og inspirerer andre filmskapere til å finne nye og unike måter å formidle historier på, sier juryleder Sveinung Golimo.

– Norsk dokumentarfilm er inne i en veldig god periode. Men det er sjeldent vi opplever at en norsk dokumentarfilm treffer, engasjerer og oppnår berømmelse på et nivå som Ree har gjort med denne filmen. Han er fortsatt tidlig i karrieren, og vi vil med denne prisen anerkjenne det arbeidet som ligger bak og oppmuntre til hans videre arbeid som filmskaper, fortsetter Golimo.

Med Kunstneren og Tyven skildrer Benjamin Ree et uvanlig vennskap mellom en kunstner og en tyv. Filmens gripende fortellerstil er bare en av flere kvaliteter som gjør at den omtales som en av de beste filmene i 2020 av blant annet BBC, The Washington Post, The New York Times og The Rolling Stones. Under Sundance Film festival stakk filmen også av med Special Jury Award.

Nordisk Film Prisen

Nordisk Film Prisen ble delt ut første gang i Norge i 2015. Prisen deles ut av stiftelsen Nordisk Film Fonden. Formålet med prisen er å belønne et norsk talent som har vært med på å heve kvaliteten og kompetansen i norsk filmproduksjon. Det er sjette gang prisen deles ut i Norge og første gang seremonien gjennomføres som et digitalt arrangement.

Tidligere vinnere er filmfotograf Anna Myking (Hevn, 2015), manusforfattere Halkawt Mustafa og Anders Fagerholt (El Clásico, 2016), VFX supervisor Lars Erik Hansen (2017), produksjonsdesigner Jørgen Stangeby Larsen (Skjelvet, 2018) og script Gjyljeta Berisha (Håp, 2019)

 

 

Annonse
Skroll til toppen