Annonse

København får Europas første THX Ultimate kino

Som den første kinoen i Europa har Imperial – som for øvrig fyller 60 år i år – fått et THX Ultimate Cinema-merke. Dette betyr både bedre bildekvalitet og lyd.

– Vi er veldig stolte av å presentere Europas første THX Ultimate Cinema i Nordisk Films flaggskip Imperial. Det vil gi danske kinogjengere det skarpeste og mest dynamiske bildet og lyden de noen gang har opplevd når de kan se filmer på Imperials gigantiske skjerm igjen, lover Casper Bonavent, direktør for Nordisk Film Biografer Danmark, i en pressemelding.

Når dørene åpnes, vil Imperial være utstyrt med to 4K dual-laser projektorer, en helt ny RealD Ultimate-skjerm, oppslukende lyd (Dolby Atmos-lyd) og remastret innhold, som er spesielt produsert for saler med såkalte CGS-skjermer. Det er bare rundt 350 CGS premium skjermer i hele verden.

 

“THX Ultimate Cinema er en videreutvikling av det historiske THX Cinema-konseptet, og THX Ultimate Cinema drevet av CGS hever den nåværende kinoopplevelsen til et nytt nivå med klarere og skarpere bilder, sterkere farger, unik akustikk – og alt i alt en bedre film erfaring,» heter det i pressemeldingen.

 

THX Ultimate Cinema er:

Dual 4K Laser Projection System: Banebrytende, moderne Cinionic dual-laser projektorer fra Barco leverer bilder i 4K-oppløsning med økt lysstyrke, kontrast, bildeklarhet og strålende farger.

Immersive Audio: Fullt optimaliserte fordypende lydhøyttalersystemer, designet for å forsterke lydeffekten gjennom høyttalere på alle flater i kinosalen, og omslutter dermed publikum i filmens lyd.

Akustiske forbedringer: Arkitektoniske og akustiske spesifikasjoner er oppfylt for å sikre at kinosalen gjengir lyd nøyaktig og tydelig.

Eksklusivt formatert innhold: Filmer er formatert for å berike filmopplevelsen på CGS-skjermen.

 

Annonse
Skroll til toppen