Annonse

17. mai åpner britiske kinoer – og publikum er klare til å feire

En landsomfattende undersøkelse, utført av forskningsbyrået MetrixLab og bestilt av Film Distributors ‘Association, viser en skarp økning antallet som vil tilbake til kino så snart som mulig.

59 prosent sier kinoopplevelsen er den underholdningsaktiviteten de savner mest. 40 prosent sier at de planlegger å gå på kino i løpet av de første ukene etter gjenåpning og ytterligere 36 prosent i løpet av de første par månedene.

Savner kinoen

Undersøkelsen bekrefter at nedstengningen det siste året har har ført til et savn og at det filminteresserte publikum. De ser frem til kinoopplevelse; også de som har leid eller kjøpt filmer digitalt fremhever det som mest sannsynlig at kommer tilbake på kino så snart de åpner igjen.

Disse funnene bekrefter at kino er noe som ikke kan gjenskapes hjemme. To tredjedeler av respondentene legger vekt på den spektakulære opplevelsen på det store lerretet, oppslukende lyd, spesialeffekter og tilgang til et bredt spekter av nye filmer som bare kinoene kan tilby. Den store lerretets appell har holdt seg stabil gjennom hele pandemien, selv mens mange filmfans har mått nøye seg med hjemmeunderholdning.

Helse og sikkerhet

Britiske kinoer fikk ros for deres landsomfattende respons på pandemien i fjor, ved å sette vidtrekkende sikkerhetstiltak på plass for å beskytte helse og sikkerhet for personalet og publikum. 93 prosent av kinogjengere som kom tilbake i fjor, hadde en overveldende positiv opplevelse, og 99 prosent var fornøyd med helse- og sikkerhetstiltakene på sin lokale kino.

Ingen registrerte tilfeller av COVID kan spores tilbake til kino i Storbritannia. Undersøkelsen viser høy grad av tillit til de strenge sikkerhetsstandardene, og setter kinoen på toppen av underholdningssektoren i denne forbindelse.

Iain Jacob, i organisasjonen Cinema First Chair uttaler:

«Etter en lang periode med lockdown, er det flott å se at en så stor andel av publikum ikke kan vente med å komme tilbake på kino. Forskningen vår har bekreftet det vi hadde håpet på: etter å ha vært hjemme i lockdown siden desember er vi alle opptatt av å flykte til kinoen for å oppleve magien som bare kommer fra å se en film på det store lerretet. Kinoer over hele Storbritannia er begeistret over å åpne dørene sine igjen og trygt ønske filmfans tilbak og gjenoppta den blomstrende kinokulturen. ”

Annonse
Skroll til toppen