Annonse

Dokumentarbølge under Den norske filmfestivalen

De seks filmene er Kunsten å plystre  (regi: Per Maning), Mind of Modernism  (regi: Paul Tunge), Nattebarn  (regi: Petter Aaberg og Sverre Kvamme), Oh, it Herzt!  (regi: Gunnar Hall Jensen), Seyran Ates: Sex, Revolusjon og Islam  (regi: Nefise Özkal Lorentzen) og Vi blir hjemme  (regi: Maren Victoria Thingnæs og Marianne Mørk)

– Det skal bli utrolig stas å igjen kunne ønske velkommen til filmfestival i Haugesund i august, etter det som har vært et tungt år for norsk kino- og filmbransje. Gode dokumentarfilmer blir stadig viktigere, og bidrar til å belyse sosiale, kulturelle og historiske problemstillinger. Det at vi allerede kan se frem til å presentere disse seks flotte og svært forskjellige filmprosjektene er utrolig gøy, og vi får virkelig demonstrert hvor vanvittig sterkt det norske dokumentarfilmmiljøet er for tiden, sier festivaldirektør Tonje Hardersen.

 Stort spenn

Norske dokumentarfilmer må sies å være inne i en gullalder og har gjort seg bemerket både nasjonalt og internasjonalt de siste årene. Flere av årets filmer er allerede tatt ut til å vises under anerkjente internasjonale filmfestivaler, før de får sitt første møte med et nasjonalt publikum i Haugesund.

De seks filmene som får Norgespremiere i Haugesund, har et stort spenn i både tematikk og sjanger. Mens den ene er et forfatterportrett, omhandler de andre alt fra psykisk helse, modernistisk arkitektur, islam og seksualitet, ungdom under lockdown, til lydene vi omgir oss med.

– Filmskapere og medvirkende vil alle ta turen til Haugesund, og gleder seg til å gå på rød løper og møte sitt norske publikum til fysiske visninger i festivalens kinosaler, forteller Hardersen.

Spillefilmer

Fiksjonsfilmene vil være like viktige for festivalprogrammet i år som de alltid har vært.

– Vi har et godt håp om å få mange flere spennende norske og nordiske filmer inn i programmet, og ser fram til å presentere både film og seminarprogrammet utover våren, sier Hardersen.

Annonse
Skroll til toppen