Annonse

Barnefilmfestivalen: «Ville vestens datter» stakk av med to priser

Den 24. Barnefilmfestivalen i Kristiansand delte lørdag ut sine åtte priser. Festivalen har funnet sted i hybridformat, med både digitale løsninger og kinovisninger. Det digitale programmet for skoler har bestått av totalt 74 titler, mens festivalen i siste liten også fikk mulighet til å sette opp et kinoprogram bestående av 14 filmer.

Barnefilmfestivalens filmpris

Barnefilmfestivalens filmpris er en importpris, og går til en utenlandsk film. Prisen er en statuett og diplom, samt kr 50.000 til distributøren som importerer filmen og setter den opp på kino i Norge. I år ble vinneren tyske Oppdrag Ulja Funk, regissert av Barbara Kronenberg.

I jurybegrunnelsen heter det:
«Det var spesielt én film som skilte seg ut og tok oss med på en annerledes, og svært underholdende biltur gjennom Europa. Filmen har et smart, morsomt og velskrevet manus med humor som treffer både barn og voksne. Filmen har et rikt og fantasifullt univers og persongalleri, og både karakterene og hendelsene er fargerike, spennende og engasjerende.»

 Barnefilmfestivalens kortfilmpris gikk til URSANordlysets sang, regissert av Natalia Malykhina. Filmen blir med det kortlistet til årets Amanda-utdeling, og kjemper nå om én av tre nominasjoner der. Om filmen sier juryen at den «både rørte og engasjerte med vakker animasjon og et alvor om klimaendringene i bunn».

Lokal seier i pitchekonkurransen

For fjerde gang arrangerte Barnefilmfestivalen pitchekonkurranse i samarbeid med Mediefondet Zefyr. Åtte TV-serie- eller spillefilmprosjekter for barn og unge ble presentert, og til slutt stakk kristiansanderen Kristian Landmark av med premien på kr 100.000.

Barne- og ungdomsjuryen

Som seg hør og bør på en barnefilmfestival, får også barn og unge kåre sine vinnere. Seks barn i alderen 12-14 år og åtte elever ved Tangen videregående skole utgjorde hver sin jury, som gjorde følgende valg:

UNG-prisen for beste ungdomsfilm gikk til Rocks av Sarah Gavron, mens Papapa av Kerren Lumer-Klabbers ble kåret til beste kortfilm. Barnejuryen kåret på sin side Migrants av Hugo Caby, Zoé Devise, Antoine Dupriez, Aubin Kubiak og Lucas Lermytte til beste kortfilm, mens Ville vestens datter vant langfilmprisen. Om sistnevnte sier juryen at de «elsket filmens unike animasjon og dens nydelige design».

Ville vestens datter ble også kåret til beste europeiske barnefilm av ECFA-juryen. Filmen nomineres dermed til kåringen av årets beste barnefilm i Europa, en kåring som finner sted under Berlinalen.

Du kan lese de fullstendige jurybegrunnelsene på www.bff.no

HER ER BARNEFILMFESTIVALENS PRISVINNERE:

Beste utenlandske barnefilm: Oppdrag Ulja Funk av Barbara Kronenberg
Beste norske kortfilm: URSA – Nordlysets sang av Natalia Malykhina
Hederlig omtale: Cramps av Thea Hvistendahl
Barn i byens filmpris for beste barnefilm: Ville vestens datter av Rémi Chayé
Barn i byens kortfilmpris: Migrants av Hugo Caby, Zoé Devise, Antoine Dupriez, Aubin
Kubiak & Lucas Lermytte
Beste pitch: Høsten av Kristian Landmark
UNG-prisen for beste ungdomsfilm: Rocks av Sarah Gavron
UNG-prisen for beste kortfilm: Papapa av Kerren Lumer-Klabbers
ECFA-prisen for beste europeiske barnefilm: Ville vestens datter av Rémi Chayé

Annonse
Skroll til toppen