Annonse

Oscar-vinner blir boikottet i Danmark

I går ble det igjen mulig å gå på kino i Danmark og nyte filmene på det store lerretet. Det er første gang siden kinoene i landet stengte i desember.

Det er stort antall titler på plakaten, men det er også flere bemerkelsesverdige filmer som ikke har premiere på de aller fleste kinoer.

Blant dem er årets store Oscar-vinner Oscar-vinner Nomadland og popkornfilmen Godzilla vs. Kong. Årsaken er at kinoene er misfornøyde med at Nomadland allerede er tilgjengelig på strømmetjenesten Disney+, og at Godzilla vs. Kong har blitt gitt ut på den amerikanske strømmetjenesten HBO MAX.

Dermed har Disney og HBO knust kinovinduet, noe som vanligvis betyr at kinoer har filmene eksklusivt i 128 dager i Danmark. Av den grunn har Nordisk Film Biografer nektet å vise de to filmene, sier Casper Bonavent, direktør for Nordisk Film Biografer i Danmark til Danmarks Radio.

– Vi får tilbud om å vise noen filmer med samme høye filmleie som før, der vi hadde 128 dager med eksklusivitet. Men med ønsket om en kortere kinoperiode fra distributørenes side, blir filmene mindre verdifulle for oss, ettersom vi ikke lenger har enerett til å vise dem gjennom kinoperioden. Når filmene blir mindre verdifulle for kinoene, synes vi også det er rimelig at vi skal betale mindre for dem. Og vi forhandler fremdeles om det, sier Casper Bonavent.

Annonse
Skroll til toppen