Selskapets tidligere eier og største aksjonær, Kina-baserte Wanda Group, har kunngjort at de har solgt nesten hele sin eierandel. AMC Entertainment-aksjene har steget mer enn 500 prosent siden nyttår da selskapet var på konkursens rand.
Det kinesiske konglomeratet har benyttet muligheten til selge seg ut av selskapet. Amerikanske investorer ser ut til å være glade for at AMC nå er utenfor kinesisk kontroll. Nyheten har blitt godt mottatt i USA hvor AMC-aksjene stiger ytterligere 12 prosent andre pinsedag.
13. mai begynte det kinesiske konglomeratet å laste ut aksjer, og den 21. mai hadde det redusert sin eierandel til 0,002% av totalt utestående klasse A-aksjer, og fått inn 426 millioner dollar på salget.
I en uttalelse knyttet til aksjesalget sier AMC-sjef og president Adam Aron: «Wanda har vært en fantastisk aksjonær i AMC i nesten et tiår. Under deres eierskap ble AMC den største kinooperatøren i verden.»
F9 gir grunn til optimisme
Mange investorer er forsiktige med den politiske risikoen som kan være forbundet med kinesisk eierskap eller kontroll, så aksjesalget blir sannsynligvis ansett som en begivenhet som senker risikoen. I tillegg er investorene også optimistiske etter at F9 (Fast and Furious 9) viser imponerende tall der den er sluppet.Den har spilt inn enorme 162,4 millioner dollar i de åtte utenlandske markedene den er sluppet, inkludert135,6 millioner i Kina alene.
Den siste delen i Fast & Furious-serien er sluppet i Sør-Korea, Russland, Hong Kong, Russland og Midt-Østen -alle markeder der kinoene er åpnet har åpnet etter COVID-19-krisen. F9s billettsalg var like sterkt som tidene før pandemien, og markerte Universals beste start i Kina bare slått av F8. Det er også den største kassasuksessen for en Hollywood-tittel under pandemien.