Annonse

Ivar Halstvedt mottar internasjonal ærespris

«Jeg er svært takknemlig og ydmyk over å få motta en slik høytstående pris fra den europeiske kinoorganisasjonen UNIC», uttaler Ivar Halstvedt.

Direktør for kinoavdelingen i Kulturmeglerne kan vise til en lang og innholdsrik karriere, som spenner helt tilbake til slutten av 1980-tallet. Han har drevet 40 kinoer i Norge og vært involvert i en lang rekke etableringer av nye kinosentre i Norge og Norden, senest med etableringene av ODEON Oslo på Storo og ODEON Ålesund i 2018.

Halstvedt etablerte og var adm.direktør for landets første kinokjede, Norsk Kinodrift AS, og var deretter vise adm.direktør i Oslo Kino AS i 2008-2011 før han i perioden 2011-2019 tok over som adm.direktør i SF Kino og ledet utviklingen av denne kjeden til markedslederskap i Norge, da som ODEON Kino AS. 

I samme periode var han medlem av konsernledelsen i det nordiske Nordic Cinema Group-konsernet og hadde ansvar for kjedens nyetableringer i Norden og Baltikum, ved siden av landsansvaret for Norge.  Han var sentral i det nordiske kinokonsernets arbeid med tre fusjons- og salgsprosesser, som endte med at de ble solgt til verdens største kinoselskap AMC.

Siden 2019 har Ivar Halstvedt vært direktør kinoavdelingen i rådgivingsselskapet Kulturmeglerne AS, hvor han for tiden er involvert i 10 nye kinoetableringer over hele landet.

Deles ut i Barcelona

Prisen deles ut under film- og kinomessen CineEurope i Barcelona, 4.-7. oktober 2021.

«Vi er glade for å hedre Ivar under CineEurope 2020. Prisen anerkjenner hans fremragende karriere og lederskap i den europeiske kinobransjen. Hans lidenskap og engasjement for kinoopplevelser av høy kvalitet og hans nøkkelrolle i utvikling av både norsk og europeisk kino. Jeg vet at dette vil bli varmt mottatt av kollegaer på tvers av bransjen», sier Phil Clapp, president i UNIC.

 

CineEuropa er det eldste og største bransjetreffet for store, regionale og uavhengige kinoaktører. CineEuropa har eksklusive visninger og presentasjoner av kommende filmer, arrangementer, aktuelle seminarer og CineEurope Trade Show. CineEurope er arrangeres av Union Internationale des Cinémas / International Union of Cinemas (UNIC).

UNIC representerer kinoforeninger og kinooperatører i 38 europeiske land og nærliggende regioner.

 

 

Annonse
Skroll til toppen