Annonse

Scarlett Johansson saksøker Disney for brudd på kinoavtale

Brøt løfte om eksklusiv kinoavtale

Hun sier i søksmålet at avtalen hennes med Disneys Marvel Entertainment garanterte en eksklusiv kinoutgivelse, og at honoraret hennes  i stor grad er basert på kinoinntektene.

I søksmålet hevder Johanssons advokat at mediekonglomeratet ønsket å utvide abonnementbasen og øke aksjekursen ved å lede publikum til Disney+. Det skjer på bekostning av Johannson, hvis kompensasjon «i stor grad ville være basert på box office», ifølge søksmålet. Hun «hadde et løfte fra Marvel om at Black Widow ville være en kinoutgivelse.»

Personlig gevinst på avtalebrudd

I følge WJS  hevder Johannson også at «Disney-direktørene som orkestrerte denne strategien personlig vil ha nytte av Disneys avtalebrudd». Blant annet vil Disneys administrerende direktørs Bob Chapeks aksjegevist i selskapet gi ham totalt 3,8 ganger hans grunnlønn på2,5 millioner dollar» i 2021, noe som i hovedsak skyldes lanseringen av direkte-til-forbruker-tjenesten. Søksmålet bemerker også at Disney-styreleder Bob Iger mottok mesteparten av sitt honorar på 16,5 millioner dollar  i form av aksjer.

«Kort fortalt var meldingen til – og fra Disneys toppledelse klar: øk Disney+ -abonnentene, husk ikke dine kontraktforpliktelser, og du vil bli belønnet,» heter det i søksmålet.

Gjemmer seg bak Covid-19

Kasowitz Benson Torres LLPs John Berlinski, Johanssons advokat, sier i en uttalelse: «Det er ingen hemmelighet at Disney slipper filmer som Black Widow direkte på Disney+ for å øke abonnentene og dermed øke selskapets aksjekurs – og at de gjemmer seg bak Covid-19 som et påskudd til å gjøre det.

Men å ignorere kontraktene til kunstnerne som er ansvarlige for suksessen til filmene sine for å fremme denne kortsiktige strategien, krenker deres rettigheter, og vi ser frem til å bevise det i retten. Dette vil sikkert ikke være det siste tilfellet der Hollywood-talenter står opp mot Disney og gjør det klart at uansett hva selskapet måtte late som, har de juridisk forpliktelser til å oppfylle sine kontrakter. «

Annonse
Skroll til toppen