Annonse

UAE: Kinopublikum kan bestemme hvordan filmens handling utspiller seg

Vox Cinema som er kinodivisjonen til det arabiske konglomeratet Majid Al Futtaim Entertainment-Group har lansert CTRL, regionens første interaktive kinoopplevelse som lar publikum i fellesskap bestemme filmens gang mens de ser filmen. Det skjer ved hjelp av et enkelt stemmesystem på en mobilapplikasjon.

Den siste innovasjonen fra Vox Cinemas er et samarbeid med underholdnings- og teknologiselskapet Kino Industries og lanseres i UAE og Saudi -Arabia 5. august, heter det i en pressemelding. CTRL viser Late Shift, verdens første interaktive spillefilm. Under visningen av thrilleren med høy innsats, som har utallige historier bestående av 180 beslutningspunkter og syv alternative avslutninger.

Publikum vil vanligvis gjøre 40-50 valg mens teknologien i appen samler stemmene og velger det mest populære alternativet. Filmen Late Shift ble regissert og co-skrevet av Tobias Weber, en prisbelønt filmskaper og en av grunnleggerne av Kino Industries og Michael Robert Johnson, forfatter av Guy Ritchies Sherlock Holmes. Den kritikerroste filmen ble tildelt BAFTA Cymru -prisen 2018.

Banebrytende

Toni El Massih, innholdssjef i Vox Cinemas uttaler: «Ved å bruke banebrytende teknologi kombinerer CTRL vil vi kombinere kinofilmens realisme og produksjonsverdier med interaktiviteten til et videospill for å skape en ny dimensjon av engasjement. Etter å ha vært utsolgt på Beijing International Film Festival på mindre enn fem minutter, er jeg ikke i tvil om at denne unike og spennende deltakeropplevelsen vil bli enormt populær blant kinoer i UAE og Saudi -Arabia. ”

Chady Eli Mattar, administrerende direktør og medgründer av Kino Industries sier i pressemeldingen at: «For oss representerer Vox Cinemas dristige, innovative, fremadstormende tenkere, og vi på Kino deler et lignende DNA! Dermed vil dette partnerskapet sette standardene for fremtidens kino i regionen. ”

Arabisk kinogigant

Majid Al Futtaim Entertainment-Group har 318 kinosaler i forskjellige land i Midt-Østen. Kinoene i Mall of the Emirates regnes som flaggskipet med 24 saler – inkludert en IMAX med laser, VOX 4DX auditorium, en luksuriøs kinoopplevelse kalt «theater by Rhodes» (samarbeid med Michelin-sktjernekokken Gary Rhodes ) og VOX Kids. 

I mai 2018 åpnet VOX Cinemas det første multiplexen i Saudi-Arabia i selskapets nye underholdningskompleks i Riyadh, to uker etter den første offentlige kinoframvisningen i Saudi-Arabia på 35 år.

Annonse
Skroll til toppen