Annonse

Nå kan danskene igjen fylle kinosalene

Reglene innebar at det var begrenset hvor mange mennesker som kunne være på på kino – og det var regler om hvor nær de kunne sitte. Disse reglene forsvinner helt på lørdag, så det er nå mulig å kjøre med fulle saler. Det opplyser det danske Kulturdepartementet.

– Det er av stor betydning for blant annet kinoer og teatre at det nå er mulig å ta opp langt flere gjester til film- og teaterforestillinger, sier kulturminister Joy Mogensen (S) i en pressemelding.

Slutt med en meters avstand

Reglene er fjernet etter at det danske helse- og legemiddelverket fredag endret sine anbefalinger for avstand i det offentlige rom.

Tidligere var anbefalingen å holde en meter unna andre mennesker. Men det har nå endret seg til bare å holde avstand til andre der det er mulig.

Reglene fjernes for både sittende og stående gjester. Imidlertid er det fortsatt slik at for arrangementer med stående gjester kan maksimalt 3000 mennesker være til stede innendørs og 5000 utendørs.
Helsetilsynet legger ikke skjul på at det er den danske vaksineutrullingen som gjør det mulig å stille noe mer avslappede krav til hvilken avstand danskene skal holde når vi nyter sensommeren.

– Vi er nå et sted hvor vi har god kontroll på smitten i samfunnet, fordi det er så mange som har takket ja til tilbudet om å bli vaksinert, sier Helene Bilsted Probst, visedirektør i Helsetilsynet, i en pressemelding.

Annonse
Skroll til toppen