Annonse

Frist for påmelding 25. september

Kinokonferansen går i år av stabelen på Odeon Sandnes. Konferansehotellene er Quality Hotel Sandnes og Hotel Sverre i Sandnes. Det første hotellet ligger i samme bygg som kinoen, det andre en kort spasertur derfra.

Det vil som vanlig bli bra faglig innhold og gode sosiale happenings. Samt gode måltider på bra restauranter. Vi håper dere har forståelse for at det kan bli endringer underveis i program grunnet pandemien.

DEN NORSKE KINOKONFERANSENS HOVEDDEL

Mandag 8. november

Den norske kinokonferansen begynner klokken 1300 på mandag 8. november med velkomsttale av Jørgen Stensland. Deretter kommer årets «Key Note Speaker som håper vi skal være Anna Marsh fra Canal Digital.

Nyheter

Mark Kendall fra våre hovedsponsorer NEC kommer for å snakke om sine nyheter. Han blir etterfulgt av våre andre hovedsponsorer Unique som også vil snakke om hva de satser på fremover og nyutviklede tilbud til kinobransjen. Etter dette vil Sarah Lewthwaite fra Movio fortelle om markedsundersøkelser og sin virksomhet.

Tirsdag 9. november

Tirsdag 9. november begynner med vår direktør Guttorm Petterson som snakker om status for kinoene i året som har gått og som samtidig ser litt fremover. Han etterfølges av vår gode kollega Phil Clapp fra UNIC som gjør det samme fra Europeisk ståsted. Ganske sikker på at korona og vinduer blir stikkord her.

PÅMELDING TIL KINOKONFERANSEN HER

Etter en pause vil våre hovedsponsorer Filmweb snakke om nyheter og sin mangefasetterte virksomhet. Gavekort, Kinoklubb og mer vil garantert bli gjenstand for presentasjon. De vil bli etterfulgt av våre hovedsponsorer Media Direct som også vil presentere om nyheter og noe tallmateriale.

Til sist før lunsj får vi et panel som ledes av Ivar Halstvedt. Deretter vil Capa fortelle om sin virksomhet under og etter koronaen.

Miljø og kino

Så kommer vi igjen til temaet miljø og kino. Her har vi fått Birgit Hedsier fra Grünes Kino i Berlin til å snakke om sitt prosjekt. Men før Birgit vil Katharina Bramslev fra grønn byggallianse snakke om å bygge grønt.

Så er vi kommet til vårt tema Kinonabo Norden. I år har turen kommet til broderfolket i øst. Peter Fornstam fra Svensk Bio er også leder for den svenske kinoorganisasjonen og vil snakke om kinosituasjonen for små og store kinoer, både før og etter koronasituasjonen i Sverige.

Event- og Live kino

Etter en kort pause vil vi få et Eventkino fokus. Først vil Grainne Peat leder for den Europeiske Event kino organisasjonen fortelle om status for Event i Europa og verden, før Rikard Gramfors fra Folkets Hus och Parker snakker om sitt program. Til slutt vil Nina Tryggvadottir fra Live Kino vil berette om situasjonen i landet.

Etter en ny kort pause blir det et panel som ledes av Patrick von Sychowsky angående Eventkino. Etter dette blir det prisutdeling. Og våre sponsorer Sundlings vil stå for drinker og musikk før middag.

Onsdag 10. november

Onsdagen får vi høre Coca-Cola som alltid er hjertelig tilstede og vil gi oss tall og innspill fra «Concession» verdenen. Det blir noen sentralt fra Coca-Cola i Norge som vil snakke her. Etterpå vil Andrew Woodyatt fra Rio Cinemas i London fortelle om sin kino og hvordan denne har blitt en suksess.

Så er det våre hovedsponsorer Filmgrail som presenterer nyheter og planer ved Simon Strumsee. Til slutt vil vår venn Patrick Von Sychowsky avslutte hoveddelen av konferansen.

Teknikkdelen

Teknikkdelen av kinokonferansen starter etter lunsj på onsdagen. Vi vil transportere deltakerne til Bryne, hvor vi serverer lunsj. Deretter går vi til Bryne Kino, hvor programmet denne ettermiddagen vil rette seg mot alle som jobber med kino, ikke bare det tekniske personalet. Guillaume Branders, Senior Industry Relations Manager for den europeiske kinoorganisasjonen UNIC, og leder for deres teknologigruppe, og veldig godt orientert om hva som skjer både i Europa og resten av verden, vil gi en oppdatering av status og trender i bransjen.

Ivar Halstvedt (Kulturmeglerne) vil sammen med Rolv Gjestland (Film & Kino) presentere noen av de nye kinoprosjektene i Norge, og trekke frem elementer som kan forbedre kinoene både med tanke på opplevelse og økonomi. Barco, Christie, Dolby og flere andre fabrikantene og andre venner vil være til stede og komme med oppdateringer fra deres ståsted (-er).

Vi avslutter onsdagen i Bryne med Mike Bradbury (teknisk sjef for Odeon UK) og hans svirebrødre under tittelen: In The Pub With Mike. Alle deltakerne vil få utlevert en øl eller tilsvarende for å forsterke pub-følelsen.

Torsdag 11. november

Det tekniske programmet fortsetter torsdag 11.  november om formiddagen, fortsatt rettet mot hele bransjen, men med litt mer norsk perspektiv. Siste del av programmet, før lunsj, vil være rettet mer spesifikt mot det tekniske personalet på kinoene. Vi gleder oss! Dette er et midlertidig program og Endringer vil forekomme. Dersom pandemien medfører at vi ikke kan få utenlandske gjester, så vil vi gjøre som i fjor og lage et helnorskprogram.

Påmeldingsfrist 25. september

LENKE TIL PÅMELDING HER

 

Annonse
Skroll til toppen