Annonse

Ny festival med fokus på den kreative kinodokumentaren

MIRAGE, er en internasjonal festival og arena dedikert til dokumentarisk arbeid på tvers av kunstformer med et fokus på den kunstnerisk kreative kinodokumentaren.

– Med nøye kuraterte dokumentarfilmer, båtkino, nattkino, konserter, musikkopplevelser, klubbkveld, fotoboklansering og slow cinema sunday, lanserer vi i år MIRAGE, som et samlingssted for publikum og bransje, sier festival- og programsjef Racha Helen Larsen.

– MIRAGE ønsker å være et sted for unike opplevelser på tvers av kunstuttrykk, der film møter musikk, fotografi og litteratur.

Flere kunstarter

På sikt vil festivalen romme både en utendørs fotoutstilling og møter med forfattere av virkelighetslitteratur. På årets teaser-event vil vi fronte satsningen på fotografiet gjennom lansering av Norwegian Journal of Photography sin femte bok i rekken, en samleutgivelse av norske dokumentarfotografier. Dette muliggjøres gjennom et sam arbeid med NJP og Fritt Ord.

Festivalen ønsker også å tøye grensene for og utfordre begrepet dokumentarfilm gjennom et samarbeid med Kunstneres Hus Kino som kuraterer sitt eget program som viser krysningspunktet mellom kunstfilm og dokumentar.

Mellom dokumentar og fiksjon

Filmene i programmet favner spekteret fra klassisk dokumentarfilm til det eksperimentelle og hybride. Flere av filmene befinner seg i rommet mellom dokumentar og fiksjon, og utfordrer grensene for hva en dokumentarfilm kan være.

– Dokumentarisk kunst på sitt beste er en opplevelse, og en mulighet til å bli tatt med på reise. De mest fantastiske situasjoner og de utroligste karakterer man knapt kan gjenskape i et manus, skaper unike møter mellom mennesker og kulturer og lar oss oppleve verden på nye måter, sier filmskaper og kreativ leder for MIRAGE Egil H. Larsen.

Tre av de bekreftede filmene i programmet, El Mar La Mar (2017) av Joshua Bonnetta and J.P Sniadecki i 16 mm, This Rain Will Never Stop (2020) av Alina Gorlova i sort hvitt og dokufiksjonen Il Mio Corpo (2020) av Michele Pennetta, forenes i sine sterkt visuelle, sterke historier om migrasjon, mennesker på flukt og landskapene de befinner seg i, fortalt gjennom et poetisk og suggererende visuelt filmspråk.

Den kreative dokumentar

Teamet bak MIRAGE kommer fra produksjonsbransjen og har et bredt nettverk og hjerte for den kreative dokumentaren. Initiativtakerne Racha Helen Larsen og Egil Håskjold Larsen, som står bak filmer som 69 Minutter av 86 Dager, Hvor man vender tilbake og Gunda (2020) 

Årets MIRAGE bringer håndplukkede filmperler fra de viktigste internasjonale filmfestivalene som Berlinalen, Venezia, Copenhagen Dox, IDFA m.m. til

MIRAGE 2021 arrangeres 24. – 26. september på Vega Scene, Kunstnernes Hus Kino og kulturbåten MS Bjørvika. 

Festivalprogrammet finner du her

 

Annonse
Skroll til toppen