Annonse

«Dune« løfter kinobesøket til gamle høyder

Til tross  for fremdels strenge restriksjoner på kinoene så  så hele 42 673 Dune på kino i helgen. Et samlet kritikerkorps har hyllet Denis Villeneuves  filmatisering av Frank Herberts klassiske sci-fi-roman. Dette er det tredje forsøket på å filmatisere romanen.

Herberts roman fra 1965 er en rikholdig og episk sci-fi-fortelling lagt til ørkenplaneten Arrakis mot et bakteppe av intergalaktisk maktkamp og renkespill.

Også andre filmer har gjort det godt på kino i helgen. PAW Patrol: Filmen ble sett av 12 523 og har nå passert 116 000.Clue- Maltesergåten.jpeg

Når det gjelder de norske filmene har komClue: Maltesergåten inn på en fjerdeplass med 6 204 solge billletter mens Ingenting å le av havnet på femteplass 5. 129 solgte billetter.

Både Eskil Vogts Cannes-film og kritikerroste De uskyldige og dokumentarfilmen a-ha – The Movie er ute av Topp 10. Spesielt De uskyldige har gått dårligere på kino enn mange hadde forventet på forhånd.

Med helgens kinobesøk bør det være all grunn til optimisme når James Bond: No Time to Die går opp på kino om fjorten dager.

SE KINOTOPPEN HER

Annonse
Skroll til toppen