Annonse

Beste kino-august på 10 år i Danmark

Danskene åpnet opp samfunnet tre uker før Norge, og det har slått ut på kinobesøket. Bare i august ble det solgt 1,1 millioner kinobilletter på landsbasis i Danmark, som er det høyeste tallet på 10 år for den aktuelle måneden.

– Det er vi superglade for. I lang tid har vi hatt besøkstall som ikke har vært veldig gode på grunn av korona, restriksjoner og nedleggelse, sier Lars Werge, direktør for Danske Biografer til DR.

I september ligger også et billettsalg på 1,1 millioner, som er det høyeste tallet for måneden de siste fire årene, som Foreningen af Filmudlejere i Danmark har hatt muligheten til å gå tilbake.

Kinosult

En av forklaringene må selvfølgelig finnes den gangen, fordi flere har en kinosult som må plasseres på toppen av stengningen.

I tillegg skyldes det at mange store filmpremiere ble utsatt under koronapandemien og nå er med på å trekke folk til kinosetene.

Ifølge Lars Werge er det spesielt Rutete ninja 2 og et par andre filmer som har bidratt til å øke salget.

Hvis vi ser på Rutete ninja 2 alene, ifølge direktøren, var det ansvarlig for å sende trekvart million gjester på kino i august og september.

– Det skyldes definitivt gode filmer. Vi har fått Ternet Ninja 2 og Karen Blixen-filmen Pagten til å trekke kanskje 80 prosent av billettene vi har solgt. Slike gode filmer er alfa og omega for at folk skal komme på kino, sier kinosjef Bjarne From i Ringkøbing Biograf til DR.

Men Bond-premiere ligger alt til rette for at også oktober blir en god måned for danske kinoer.

Annonse
Skroll til toppen