Annonse

Cinemateket i Oslo ble hyllet i Barcelona

(BARCELONA) Prisen er en viktig anerkjennelse fra den europeiske bransjeforeningen og legger vekt på kvalitet og teknologi knyttet til visning av film på kino.

Det var en lykkelig Jan Olsen som møtte Film & Kino etter mottakelsen av prisen.

– Prisen er en anerkjennelse for et arbeid som har pågått i mange år og som har kuliminert i denne prisen. Det er ikke noe enkeltstående ting, men en lang periode med hardt arbeid, forteller Jan Olsen.

Godt selskap

Cinemateket i Oslo er den første norsk kinoen noensinne som får prisen.

– Blant tidligere vinnere finner vi Odeon Leichester Square, Tuschinski i Amsterdam som er klassisk kino med mye historie i seg og Zoo Palast i Berlin som er en klassisk Vest-Berlin kino. At vi er i det selskapet er jeg veldig stolt over.

– Hva mangler på Cinemateket for at det blir perfekt?

-Filmopplvelsesmessig er det ikke så mye som mangler. Det er veldig gode saler å oppleve film i. Det som er rundt filmopplevelsen, der er det mange ting  som mangler; det er en død foajé og andre elementer rundt det. Der kommer det til å skje store ting i nærmeste fremtid. Det er lagt frem arkitekttegninger og allerede neste år vil vi få oppleve et nærmest nytt Filmens Hus.

ICTA er et globalt nettverk som samler profesjonelle innen film og kino fra hele verden. Hvert år tildeler den europeiske grenen av foreningen priser til kinooperatører som utmerker seg.

Årets vinnere er:

  • Classic Cinema of the Year: Cinemateket i Oslo
  • New Build Cinema of the Year: Kinepolis Leidschendam/Westfield Mall of the Netherlands
  • Best Cinema Refurbishment: Filmpalast Kassel, Germany
  • Special Innovation Award: The (Any)Thing Cinema, Wijk bij Duurstede, The Netherlands
Annonse
Skroll til toppen