Annonse

UNIC-årsrapporten viser store omveltninger for kinoene

BARCELONA: Rapporten gir en grundig innblikk i den siste utviklingen i Europas kinoindustri i en periode da COVID hadde en betydelig innvirkning på sektoren.

I løpet av året fikk europeiske kinoer en nedgang på 70,4% i billettinntekter, noe som utgjorde en total nedgang på  6,2 milliarder euro i inntekter sammenlignet med 2019. En lignende reduksjon på 70,6% ble observert i EU, noe som resulterte i en nedgang på 5,1 milliarder euro i inntekter.

Disse utfordrende tallene gjenspeiler virkningen av COVID-19-pandemien på kinoindustrien, noe som resulterte i måneder med fullstendige nedstenging- og besøkssrestriksjoner over hele Europa og globalt.

Denne fendringen om kommer etter et meget vellykket kinoår i 2019, da europeiske kinoer tjente inn over 8,8 milliarder euro i billettinnteker og tiltrakk mer enn 1,34 milliarder kinogjengere.

Vellykket gjenåpning
 

Mer positivt ser UNIC årsrapport også på vellykket gjenåpning av kinoer og publikums tilbakekomst til lerretet. De fremhever også kinoenes motstandskraft, så vel som deres evne til å tilpasse seg, og spiller en vesentlig rolle for å skape verdi i filmverdikjeden. Som et resultat gjentar UNIC behovet for at industrien tar i bruk «kino først»-modellen for å sikre full gjenoppretting for hele sektoren.

Dokumentet beskriver også viktige lov- og reguleringsutviklinger i form av en rekke offentlige politiske spørsmål som berører kinooperatører, samtidig som de beskriver foreningens arbeid for å sikre at kinoene er i sentrum for politisk innsats for å styrke hele den europeiske filmindustrien.

Mange av trendene som er undersøkt i rapporten, blir diskutert i løpet av uken på CineEurope i Barcelona, UNICs offisielle konferanse og Europas fremste samling av profesjonelle i kinobransjen. Arrangementet finner sted fra 4. til 7. oktober på Center Convencions Internacional Barcelona (CCIB).

UNIC årsrapport for 2021 er tilgjengelig online her

Annonse
Skroll til toppen