Annonse

Nordisk Film tester ut i Danmark: Se så mange filmer du vil for 199.- i måneden!

Nordisk Film kunngjorde i forrige uke at du i fremtiden vil kunne se så mange filmer du vil i Kennedy Arkaden i Aalborg for bare 199 danske kroner i måneden. Etter to filmer har du allerede tjent abonnementet ditt – og du kan også lokke venner og familie som ikke har abonnement til redusert pris.

Konseptet heter Bioplus Unlimited og kan så langt bare brukes på en kino.

casper bonavent.jpeg 

I en pressemelding sier Casper Bonavent, direktør i Nordisk Film Biografer, at Kennedy Arcade bare er «første runde». Hvis pilotinitiativet blir en suksess, kan det tyde på at Nordisk Film har planer om å utvide til andre byer. Nordisk Film Bio har så langt ikke opplyst om de også vil teste ut konseptet i Norge.

Som Danmarks største kinokjede har Nordisk Film gode kort for hånden for å utvide tilbudet til andre storbyer, fordi deres andel av markedet er så stor. 

Kinokjeden gjør dette som en test, og ifølge Bonavent har de valgt å gjøre det på grunn av etterspørsel fra mange av gjestene. At de samtidig distribuerer og produserer noen av de største kinosuksessen, gir selskapet en fordel fordi alle inntekter går direkte i egne lommer. 

Spørsmålet er da om kinokjeden vil ødelegge inntektene sine ved å tilby abonnementet over hele landet som potensielt kan koste dem penger hvis gjester som normalt ville ha kjøpt mer enn to billetter i måneden plutselig får en merkbar rabatt. Dette ser ut til å være frykten, men hvis du for eksempel ser på England og Frankrike, har denne typen ordninger eksistert i mange år uten problemer.

Man kan dermed også snu saken: For et abonnementsopplegg gir også muligheten til å åpne kinorommet for alle de som ellers bare hadde sett årets største blockbusterere og ventet på at andre premierefilmer skulle komme på strømmetjenestene. 

Annonse
Skroll til toppen