Annonse

Færre kinofilmer i Warner Bros. nye strategi

Warner Bros. overrasket alle da de på slutten av fjoråret kunngjorde at i 2021 skulle alle filmene deres skulle ha premiere på strømmetjenesten HBO Max i USA, samme dag som de kom på det store lerretet.

Når Hollywood Reporter nå oppsummerer året med «Project Popcorn», som initiativet ble kalt, ser ekspertene ut til å være uenige. Mange tror at filmene ville ha innbragt mer på kino uten HBO Max. Samtidig ser man at antallet abonnenter i USA økte betraktelig i 2021, og muligheten til å se storfilmer hjemme trakk flere til strømmetjenestene.

Budsjett og sjanger avgjør kinopremiere

De såkalte dag-og-dato-premierene er snart en saga blott. Nå planlegger studioet for 2022 år og utover – hvor de kutter ned på kino, men øker tempoet når det kommer til originale filmer for HBO Max.

Før pandemien ga Warner Bros. ut 18-23 filmer årlig på kino. I henhold til den nye strategien vil det være omtrent 12 filmer for kinolerretet og 12 originalfilmer for HBO Max hvert år.

Hvilke filmer får da kinopremiere og hvilke sendes til strømming? «Det handler ikke bare om budsjett, men også om sjangere og publikumsatferdsmønstre,» sier Warner-sjef Ann Sarnoff. Og mens hun «ønsker å sette dramaer og komediene på størst mulig kinolerret», men mener tvil om de virkelig tiltrekker seg det nødvendige kinopublikummet som Warner krever for sine filmer.
Skjermbilde 2021-10-29 kl. 14.38.03.png.png
Filmene som vises på kino vil også vises utelukkende på kino i en periode. I fremtiden vil kinofilmene få 45 dager før de havner på HBO Max.

Blant Warner-filmene så langt klare for kinopremiere i 2022 er «The Batman» (4. mars), «Fantastic Monster: Dumbledore’s Secrets» (15. april), musikalen «Elvis» (3. juni), DCs «Black Adam» ( 29. juli) og «The Flash» (4. november) samt skrekkfilmen «Salem’s Mot» (9. september). Alle vil vises på norske HBO Max 45 dager etter at de hadde kinopremiere Norden.

Annonse
Skroll til toppen