Annonse

Koronapass på kino i Sverige og Danmark

I Sverige gjelder kravet alle over 18 år og i saler med over 100 sitteplasser.

Siden opphevelsen av koronarestriksjonene har vaksinepass vært mye omdiskutert i kulturbransjen, og har allerede eksistert som et krav til kinoer i flere forskjellige land.

Det nye kravet i Sverige vil gjelde offentlige arrangementer der over 100 personer samles innendørs, og berører også kulturarrangementer som konserter og teaterforestillinger. Formålet er, ifølge regjeringen, å begrense smittespredning blant i hovedsak uvaksinerte personer, ved å hindre at de samles i store grupper.

Det er opp til hver enkelt arrangør å bestemme nøyaktig hvordan de skal forholde seg til dette, samt hvordan kontrollene skal utføres. Filmstaden har bestemt at alle som er 18 år eller eldre skal ha med gyldig vaksinasjonsbevis på kinobesøket i saler med 100 plasser eller mer. Planen er at selve kontrollen skal skje ved hjelp av en app, som skanner qr-koden i vaksinasjonsbeviset. «Gjester med billetter til salonger med mindre enn 100 plasser trenger ikke vise vaksinasjonsbevis», skriver Filmstaden på sine nettsider.

I Danmark ble koronapass påkrevd på kino fra ​​12. november. I Danmark gjelder kravet til saler med plass til mer enn 200 tilskuere.

Annonse
Skroll til toppen