Annonse

Linn Barholt overtar styringen i Norsk Filmdistribusjon

Norsk Filmdistribusjon tar konsekvensen av endringer i kinomarkedet, endrer mannskap og styrker satsningen på norsk og nordisk film. Linn Barholt fra CAPA Kinoreklame overtar som daglig leder 1. mars 2022. Barholt har bred erfaring med både filminnsikt og kommersielle samarbeid, og skal bidra med nytenkning og konseptutvikling.

Avtroppende daglig leder Svanhild Sørensen skal heretter konsentrere seg om å drive forretningsutvikling i selskapet. Hun er strålende fornøyd med å ha funnet sin etterfølger:

 – Linn er et råskinn. Hun er handlekraftig og idérik, samtidig som hun har et kunnskapsrikt og analytisk blikk på bransjen, noe vi kommer til å nye godt av i den videre utviklingen av Norsk filmdistribusjon.

Endriger i staben

Barholt får selskap av Svein Risberg, som tidligere var en del av ledergruppen i SF. Han skal håndtere rettighetsforvaltning og partnersamarbeid over hele Norden. Martin Svalastog fortsetter som filmsjef og blir i tillegg prosjektleder for lanseringene.

De mangeårige medarbeiderne Jarle Namtvedt  og  Cecilie Aas  har valgt å si opp og gå videre til nye utfordringer.

– Jarle og Cecilie har vært i NFD mange år, så det blir store sko å fylle. Det er veldig leit å miste så gode medarbeidere, men jeg ønsker begge to alt godt i fortsettelsen, sier Sørensen i en pressemelding.

– Vi har lenge sett at dagens distribusjonsmodell ikke er like slitesterk som før. Vi må tenke nytt og utvikle nye måter å bygge engasjement hos publikum på, sier Svanhild Sørensen.

– Nå gir vi full gass fremover. Vi har mange spennende filmprosjekter på gang og vi ser hva de uavhengige produsentene har behov for. Hos oss skal de få hjelp til alt fra finansiering, co-produksjon, salg av rettigheter, strategiutvikling og distribusjon i alle kanaler – gjennom hele filmens livsløp, fortsetter Sørensen.

Annonse
Skroll til toppen