Annonse

Pandemien stopper ikke Spider-Man

Ikke bare er det årsbeste i 2021 – filmen skriver seg inn i historien som tidenes tredje beste åpningshelg for en Hollywood-produksjon noensinne.

Spider-Man: No Way Home setter fart på det globale billettsalget, og spilte inn hele 587,2 millioner dollar (5,4 milliarder kroner) i helgen til tross for økende global bekymring for Omicron-varianten av COVID-19.

Filmen, med Tom Holland i hovedrollen knuser ikke bare billettsalget under pandemien, men er også tidenes tredje beste åpningshelg for en Hollywood-film, bare slått av Avengers: Endgame (1,2 milliarder dollar) og Avengers: Infinity War (640 millioner dollar). De to siste åpnet også i Kina samtidig med resten av verden mens No Way Home  ennå ikke har sikret seg en utgivelsesdato i Kina som for tiden er verdens største kinomarked.

I USA spilte Spider-Man: No Way Home inn 253 millioner dollar i helgen, den tredje beste debuten noensinne. Sony og Marvel Studios brukt 200 millioner dollar på å produsere filmen og minst 100 millioner dollar mer for global markedsføring.

«Helgens historiske Spider-Man: No Way Home-resultater, fra hele verden i en tid med mange utfordringer, bekrefter på nytt den uovertrufne styrken som eksklusive kinofilmer kan ha når de lages og markedsføres med visjon og besluttsomhet, ” sier Tom Rothman, styreleder og administrerende direktør for Sonys Motion Picture Group til Variety.

Spider-Man: No Way Home har norsk premiere 14. januar.

Annonse
Skroll til toppen