Annonse

Espen Lundberg Pedersen er ansatt som ny direktør i Film & Kino

«Med hele 34 søkere til stillingen hadde vi et godt utgangspunkt i prosessen med å finne ny direktør», sier styreleder for Film & Kino, Arild Kalkvik.

Espen Lundberg Pedersen er godt kjent med kinobransjen gjennom ulike posisjoner og verv i Norsk Kinodrift, Oslo Kino, Nordisk Film Kino og Norske Kinosjefers Forbund. Pedersen har de siste årene vært kundesjef i energiselskapet Glitre.

«Vi kjenner Espen som en dyktig leder og han kjenner bransjen godt», legger Kalkvik til. «Tiden i Glitre har i tillegg gitt ham verdifull erfaring med myndighetskontakt og kommunikasjon».

Espen Lundberg Pedersen har yrkesbakgrunn fra ledelse i McDonald’s og har arbeidet i over 13 år i ulike roller i kinobransjen. Pedersen er 39 år og bor i Drammen.

«Jeg gleder meg til å komme tilbake til norsk kinobransje», uttaler den påtroppende direktøren. «Bransjen står overfor spennende utfordringer og bransjeorganisasjonen vil derfor være et viktig verktøy for kinoene i tiden fremover. Jeg ser frem til å bli bedre kjent med de ansatte i Film & Kino, Bygdekinoen og Den norske filmfestivalen», legger Pedersen til.

«Min oppgave blir å videreføre det gode arbeidet organisasjonen i dag gjør, samtidig som at vi må se på måter vi kan videreutvikle og fornye oss på i det nye medielandskapet», sier Pedersen.

Espen Lundberg Pedersen og Guttorm Petterson.jpg 

Den påtroppende direktøren starter opp 1. juni, hvor det blir en overlapp før Guttorm Petterson går av med pensjon.

Film & Kino er en bransje- og medlemsorganisasjon for samtlige norske kommunale og private kinoer. Organisasjonen ble stiftet i 1917 under navnet Kommunale Kinematografers Landsforbund (KKL), og driver i tillegg Bygdekinoen og er hovedeier i Den norske filmfestivalen. Direktør i Film & Kino er styreleder for festivalen.

Annonse
Skroll til toppen