Annonse

Disney, Warner Bros. og Sony stopper sine filmer i Russland

Studioenes reaksjoner kommer etter at det ukrainske filmakademiet oppfordret til en internasjonal boikott av den russiske filmindustrien i helgen.

Disney, Warner Bros og Sony kommer til  å holde kommende filmer borte fra russiske kinoer. Walt Disney Company kunngjorde avgjørelsen mandag, og sa at den ville stoppe fremtidige utgivelser i Russland som reaksjon på den pågående militæroperasjonen.

«Gitt den uprovoserte invasjonen av Ukraina og den tragiske humanitære krisen, stopper vi utgivelsen av kinofilmer i Russland, inkludert den kommende Turning Red fra Pixar,» sa selskapet og la til at dets «fremtidige forretningsbeslutninger» vil være «basert på utviklingen situasjonen.»

Disney sier også at de vil samarbeide med NGOer for å gi «nødhjelp og annen humanitær bistand til flyktninger».

Warner Bros gjorde senere et lignende grep «i lys av den humanitære krisen i Ukraina», selv om det ser ut til at selskapets respons var mer begrenset og bare gjaldt den kommende filmen The Batman.

Sony sier at det, i likhet med Disney, vil stoppe alle kinoutgivelser i landet «gitt den pågående militæraksjonen i Ukraina og den resulterende usikkerheten og den humanitære krisen utspiller seg i den regionen.»

Tidligere ga Motion Picture Association – som representerer de største filmproduksjonsselskapene, inkludert Disney, Warner Bros og Sony – en uttalelse som «fordømmer Russlands invasjon av Ukraina».

«På vegne av våre medlemsbedrifter, som leder film-, TV- og strømmeindustrien, uttrykker vi vår sterkeste støtte til Ukrainas pulserende kreative fellesskap som, som alle mennesker, fortjener å leve og jobbe fredelig,» heter det.

 

Annonse
Skroll til toppen