Annonse

Stor deltagelse på regionalt seminar Midt-Norge under Kosmorama

Hele 25 deltakere fra Møre og Romsdal, Trøndelag og Nordland deltok på det regionale seminaret under Kosmorama i Trondheim.

Først snakket Film & Kinos Adm.dir Guttorm Petterson om status for kino i Norge. Det ble noen tilbakeblikk på pandemien, men også om viktige saker for bransjen fremover.

Vi har i alle år hatt et godt samarbeid med Filminvest og Midt-Norsk filmsenter under disse seminarene og også i år ble en rekke nye filmer eller filmer i produksjon fra regionen presentert. Blant annet ble dokumentaren om Trond Giske og filmen «Den norske drømmen» presentert.

Nytt av året var at Filmbyrået Jack presenterte filmen «A Human Position» som er innspilt i Ålesund. Deretter kom Bjørnar Hoem fra Candypeople og snakket om trender i kioskdrift og om nyheter fra deres sortiment.

Etter en liten pause snakket Ørjan Eilertsen fra DX om deres tilbud og fremtidsplaner. De har mye utvikling planlagt for tiden fremover. Så var det Arild Kalkvik sin tur. Kinodirektøren fra Trondheim snakket om mangfold og inkludering på sin kino, med blant annet tilbud for utenlandsk talende grupper og arbeidet med mangfold ved ansettelser og ved arrangementer.

Deretter snakket Film & Kinos rådgiver i kinoteknologi Rolv Gjestland om trender innenfor dette feltet. Her hadde han også presentasjon av to nye prosjekter han har vært involvert med i dialog med kinosjefene fra kinoene. Det er bygget nye fine saler på Støren og Hitra. Disse ble grundig presentert. Etter dette presenterte Stian Andersson fra Bravo om skjermløsninger på kinoen. Seminaret ble avsluttet med Mark Kendall fra NEC som hadde kommet hele veien fra London for å snakke om sine tilbud til kinoene i regionen.

Deltakerne fikk også sett åpningsfilmen på Kosmorama «Alle hater Johan» og fikk delta på åpningsfesten på Kosmorama.

 

Annonse
Skroll til toppen