Annonse

«Avatar» i fokus på Disney-dag i Las Vegas

Deltakere på CinemaCon ble invitert til å ta på seg 3D-briller og returnere til Pandora. De første klippene «Avatar: The Way of Water» som viser Na’vi-karakterer som svømmer under planetens hav og svever gjennom himmelen.

 

Avatar presser grenser

James Cameron henvendte seg til CinemaCon via videolink fra New Zealand, der siste finpuss legges på plass på filmen. Han sa at hans lenge forsinkede oppfølger til «Avatar», den høyest inntjenende filmen gjennom tidene, ville «presse grensene for hva kino kan gjøre». Etter det lille glimt vi fikk vil nok mange si seg enige. Filmen, som vil bli utgitt i desember, er den første av fire planlagte oppfølgere til originalen fra 2009.

Disney kunne også opplyse at den første Avatar-filmen vil bli relansert i september.

Disneys distribusjonssjef Tony Chambers,  lovet gigantiske teknologiske sprang fremover fra originalen, hvis hovedkarakterer Jake Sully (Sam Worthington) og Neytiri (Zoe Saldana) nå har en familie.» Han la til: «Ingenting kan måle seg med den kombinerte kraften til Disney, Walt Disney Animation, Pixar, Marvel Studios, Lucasfilm, Searchlight, 20th Century.»

The Way of Water ser fantastisk ut. Skutt i digital 3D med høyt dynamisk område (HDR) og høy bildefrekvens (HFR), sikter Avatar-oppfølgeren til å sette en ny standard for kinoteknologi.

Ut fra opptakene vil filmen være en godbit for de som ser den på kino med banebrytende teknologi. En utfordring kan nok bli at mange kinoer har kvittet seg med 3D-teknologien og dermed må nøye seg med 2D-versjonen.

Marvel er kinofilm

20220427_100950.jpg 

Marvel Studios-sjef Kevin Feige startet morgenens Disney-presentasjon, og fortalte deltakerne at planleggingen for «det neste tiåret» av de rekordinnbringende superheltfilmene var godt i gang.

Det første stoppet på denne turen var en eksklusiv sniktitt på Benedict Cumberbatch i Doctor Strange, en film som Chambers sa allerede har tjent 42 millioner dollar i forhåndssalg av billetter før 6. mai. Feige sa at han kom direkte fra Marvel Studios sitt første kreative stormøte på tre år. Arrangementet, sa han, inneholdt et gigantisk brett «som tar oss gjennom det neste tiåret, og de er unike og spesielle og de er ment for kinoene.»

Deltakerne fikk også en utvidet titt på «Doctor Strange in the Multiverse of Madness», som kommer ut neste uke og allerede har et forhåndssalg på over 42 millioner dollar. Klippet viste Benedict Cumberbatchs trollmann som kjempet mot en utenomjordisk flytende blekksprut, møtte en univershoppende tenåringsjente og deltok i eksens bryllup. Den vil bli fulgt av ytterligere to Marvel-filmer i år – oppfølgere til «Thor» og «Black Panther».

Pixar tilbake

LIGHTYEAR-3.jpg 

Pixar viste 30 minutter av «Lightyear», en film om den elskede astronauten fra «Toy Story». Filmen åpner 17. juni og er den første Pixar-tittelen som har fått en kinopremiere siden starten av pandemien. I filmen opplever vi at Buzz er plaget av skyldfølelse etter å ha forlatt mannskapet  på en fiendtlig fremmed planet. I sitt forsøk på å redde dem, blir han tvunget til å reise inn i fremtiden – hjulpet av en søt robotkatt.

Amsterdam.jpeg 

Blant andre filmer som ble vist under Disney-seansen var «Amsterdam», et «originalt romantisk krim-epos» med Christian Bale, Robert De Niro, Margot Robbie og Chris Rock blant et A-liste-ensemble.

Periodedramaet fra 1930-tallet handler om tre venner som «finner seg i sentrum av et av de mest sjokkerende hemmelige komplottene i amerikansk historie», som hevder å være basert på sanne hendelser, kommer ut i november.

Annonse
Skroll til toppen