Annonse

Norske kinosjefer blant de første i verden til å se «Top Gun Maverick»

LAS VEGAS: La det ikke være noen tvil, det ble en imponerende visning som førte til jubel blant CinemaCon deltakerne. Filmen skal vises i Cannes, men deltakerne på CinemaCon ble de første til å se filmen som får norsk kinopremiere 27. mai.

–Det var en fantastisk forestilling jeg virkelig gleder meg til prrsentere den for publikum hjemme, sier Lillehammers kinosjef Clarissa Bergh som er blant de norske deltakerne på CinemaCon.

 

Takk til kinoene

I Top Gun: Maverick returnerer Tom Cruise som den selvsikre kaptein Pete «Maverick» Mitchell. Filmen skulle opprinnelig komme på kino sommeren 2020. Covid-19 ødela de planene

Beslutningen om å gi kinoeiere den første visningen av filmen var en måte å takke dem for deres tålmodighet, og det så ut til å lønne seg. 

Top-Gun-Maverick-Cruise-Paramount-Publicity-H-2022.jpg 

Paramounts president for innenlandsk distribusjon Chris Aronson ankom scenen iført bart og vernebriller hentet fra Sonic-karakteren Dr. Ivo Robotnik, spilt av Jim Carrey. «Alle våkne?» spurte Aronson. «God! Velkommen til Paramount Pictures, det er så flott å være tilbake her.»

Aronson presenterte deretter opptak fra studioets tilbud fra 2022 og 2023. Den største avsløringen var Damien Chazelles Babylon, et epos om gamle Hollywoods overgang fra stumfilm-æraen til lydfilm med Brad Pitt og Margot Robbie i hovedrollene.

Babylon-at-CinemaCon-presented-the-first-scenes-of-the-film.jpeg 

Ikke mye er kjent om handlingen, men ut fra det klippet vi ble presentert for er det en film på høyoktan. Brad Pitt spiller stumfilmstjernen John Gilbert og Margot Robbie som ikonet Clara Bow. Pitts karakter sier på et tidspunkt: «Da jeg først flyttet til Hollywood, sa skiltene på alle dørene: «Ingen skuespillere eller hunder er tillatt.» Vi endret det.»

 

Kinoen er hjørnesteinen for Paramount

Paramount-styreleder Brian Robbins kalte i sin første CinemaCon-presentasjon seinere Chazelles film «strålende» og «virkelig spektakulær.» I løpet av sin tid på scenen forsikret Robbins benyttet anledningen til å fortelle kinoeierne om hvor mye han verdsetter kinomagien på det store lerretet. Han brukte som eksempel studioets nylige suksess The Lost City og Sonic 2 og sa at «Kinofilmer er hjørnesteinen i vår virksomhet,» sa Robbins.

Robbins vendte deretter oppmerksomheten mot Cruise, og kalte ham studioets viktigste stjerne  og den «mest hardtarbeidende og vågale utøveren i Hollywood.»

Annonse
Skroll til toppen