Annonse

Jamie Lee Curtis stjal showet på Universal-presentasjonen

LAS VEGAS: Hun fikk stående applaus etter å ha reflektert over sine karriere og 44 år i skrekksjangeren – «Skrekk lar oss konfrontere det vi ikke kan kontrollere», sa hun, «det lar oss skrike og kjempe og vinne i en verden som noen ganger ikke tillater disse støyende mulighetene» – Curtis introduserte deretter det som egentlig var en stor franchise-hype.

En utvidet trailer som kobler sammen opptak fra den originale Halloween, med Curtis som den unge Laurie Strode, og de to siste filmene av David Gordon Green satt sammen med nye opptak fra Halloween Ends der Laurie deltar i et brutalt kjøkkenoppgjør med Michael Myers. Klippet gjorde stor suksess.

 

Solid satsing

Universal Studios lanserte 35 filmer i 2022, minst 10 flere enn noen annen amerikansk distributør, og presenterte en veritabel buffé med kommende filmer på en seanse som strakk seg nesten en timer over oppsatt tid på CinemaCon.

17 nye titler hadde de med seg til CinemaCon.

Universal startet presentasjonen med manusforfatter-regissør Jordan Peele, på plass for å promotere Nope som kommer 22. juli.

Jordan Peele.jpeg 

Poole snakket om sin kjærlighet til kinoopplevelsen og hvordan den er koblet til hans kreative ambisjoner: «Jeg elsker et henrykt publikum, jeg elsker et publikum som kryper sammen eller ler,» sa Poole. «Som filmskaper elsker jeg å oppmuntre til den interaksjonen, og gi publikum en opplevelse av noe som er unikt filmisk. Berg-og-dal-baner er ikke gøy alene, å le er ikke gøy alene, å være redd er ikke gøy alene. Å være sammen øker energien og turen (til en film).»

Nope-opptakene som ble delt var en utvidet trailer.

 

Megan skrekk

Allison Williams inntok scenen for å presentere skrekkfilmen Megan som kommer 13. januar 2023. Produsert av Jason Blum og James Wan, kan den i utgangspunktet leses som et sci-fi-spinn på Child’s Play, der en AI-ingeniør har designet empatisk robot som utvikler noen unaturlige beskyttende instinkter for nevnte skapers nylig foreldreløse niese.

Megan.jpeg 

Uhygge og drap følger i denne grusomme traileren, som legger opp til fremtidige franchiser.

En trio med komedietitler var det neste for Universal. Først ute var Easter Sunday (utgivelse 5. august). Komikerstjernen Jo Koy tok scenen og leverte et tøft sett med stand-up som tok for seg alt fra de for trange buksene hans og effektene de hadde på hans underregioner til morens kjærlighet til karaoke til tross for at hun var en forferdelig sanger.

Traileren for Easter Sunday, skrevet av Ken Cheng og regissert av Jay Chandrasekhar, har Koy i hovedrollen som seg selv, og spiller på familiedynamikk og forviklinger.

Minions Rise of Gru

De to andre komediene som ble satt søkelyset på var de animerte Minions: The Rise of Gru, utgivelse 1. juli, og Billy Eichner’s Bros, med utgivelse 30. september.

minions-the-rise-of-gru-cinemacon.jpeg 

Bros, hjulpet av Neighbours-regissør Nicholas Stoller og med en rollebesetning som utelukkende består av LHBTQ-skuespillere i alle hoved- og birollene (selv de straighte karakterene).

Carey Mulligan og Zoe Kazan gikk deretter på scenen for å introdusere traileren til She Said, som utgis 18. november. Basert på Jodi Kantor og Megan Twoheys bok med samme navn, skildrer regissør Maria Schraders den journalistiske etterforskning av anklagene om seksuell mishandling og overgrep som førte til fallet til Harvey Weinstein.

Downton Abbey-oppfølgeren

På dette tidspunktet overlot Universal Cinemacon-presentasjonen til Focus Features-banneret, som feirer 20-årsjubileum i år.

Mrs.-Harris-Goes-to-Paris-Poster-1.jpg_max-1-e1651109923694.jpg 

De leverte et par herlige trailere rettet mot eldre kinogjengere: Mrs. Harris Goes to Paris, med Lesley Manville og Isabelle Huppert i hovedrollene med premieradag 15. juli – og Downton Abbey: A New Era, med utgivelse 20. mai. Sistnevnte inneholdt også en forhåndsinnspilt video der syv rollebesetningsmedlemmer snakket litt om arbeidet deres med filmen.

I tillegg viste Focus klipp fra James Grays Armageddon Time.

Idris Elba med jungelskrekk

Andre filmer under Focus-banneret som fikk forbigående omtale var B.J. Novaks spillefilm og regidebut Vengeance, utgitt 29. juli, der den tidligere The Office-skuespilleren spiller sammen med Issa Rae.

Filmer fra Universal Cinemacon-presentasjonen som fikk trailerpremiere uten medfølgende talent var Idris Elbas Beast som lanseres 19. august og ikke minst André Øvredals Bram Stoker-inspirerte skrekkfilm The Last Voyage of the Demeter som nå har fått premieredato  27. januar 2023 og Ticket to Paradise som lanseres 21. oktober.

Sistnevnte film, er en komedie med George Clooney og Julia Roberts i hovedrollene som et skilt par som gjenforenes for å prøve å samarbeide ved bryllupet til datteren.

Jurassic World-oppfølger 2022

20220427_183759.jpg 

Som en avslutning på Universal Cinemacon-presentasjonen, inntok Bryce Dallas Howard og Jeff Goldblum scenen til støtte for Jurassic World Dominion. De utvidede trailer-opptakene som ble vist og som blir utgitt på nettet i dag viser rasende dinosaurer – det blir med  andre ord en skremmende sommer.

 

Annonse
Skroll til toppen