Annonse

– CinemaCon har motivert meg til å stå på enda hardere for kinofilmen

LAS VEGAS: CinemaCon er en årlig konferanse hvor de store Hollywood-studioene presenterer filmene som skal fylle kinosalen det kommende året. Til stede er toppsjefene og med seg har de både filmskaper og filmstjerner. For dem er dette det viktigste innsalget mot kinobransjen i hele verden.

– Hva er vært den største opplevelsen for deg som?

– Jeg tror nok det er bransjepresentasjonene som er høydepunktene. Det er utrolig lett å bli inspirert når studioene legger så mye arbeid i de og bringer med seg filmskaperne og  skuespillerne. Jeg fikk igjen troen på bransjen. Det var veldig optimisme og en iver etter å fylle kinosalene. I tillegg synes det har vært noen gode paneldiskusjoner som har vært fine å lytte til.

Inspirerende

20220428_161741.jpg 

Clarissa Bergh er på CinemaCon før første gang og det har gitt inspirasjon som hun kan ta med seg tilbake til Lillehammer:

– Du får jo lyst til å dra hvert eneste år etter å opplevd CinemaCon. Jeg tror aldri jeg har kjent meg mer motivert enn det jeg gjør akkurat nå. Det har vært utrolig deilig etter to år med pandemi og beinhardt arbeid og fraværende kinobesøk å kjenne at dette skal vi få til – nå kjører vi!

Storfilmer på rekke og rad

– Hvilke filmer som du har fått presentert her ser du mest frem til å markedsføre på din kino?

– Jeg må si jeg gleder meg veldig til å jobbe med Top Gun Maverick. Den kommer til å bli stor. Det var andre filmer som tok meg litt med storm.  Jeg er veldig spent på hva Barbie kan bli når den kommer neste år. Marvel er jo ellers alltid spennende.

maverick-23-1080x675.jpeg 

Jeg gleder meg veldig til den som heter Babylon. Den synes jeg så veldig spennende ut. Jurassic World Dominion blir jo helt klart en av sommerens store filmer -den kommer til å bli svær. Og så gleder jeg meg veldig til Lightyear til sommeren. Det blir deilig å få en kjempestor familiefilm. Sammen med Minions: Historien om Gru tror jeg sommeren for familiefilmene er reddet. Så er det Avatar: The Way of Water til jul. Det ser ut til å bli en helt magisk filmopplevelse.

avatar-2.jpeg 

– Du er en av de som fremdeles har 3D?

– Det har vi heldigvis, så nå skal vi sjekke lagrene og sørge for at vi har nok 3D-briller. Jeg tror vi kommer til selge masse 3D-briller. Jeg synes også at der er veldig kult at de i september sender ut den første Avatar-filmen så vi kan få vist den på kino til de som var for unge eller ikke fikk den med seg da en hadde premiere for tolv år siden.

Viktig og lærerikt

– Hvor viktig er det for en kinosjef å delta å et sted som CinemaCon?

– Det gir motivasjon til å stå på og jobbe hardt. Gjennom hele denne uka har studioene snakket om viktigheten av at kinoene tar eierskap til lokal markedsføring bygge opp det lokale publikumet. Det er noe jeg også brenner veldig for.

Det er klart at når du kommer rundt og  er med på noe slikt som CinemaCon er det mye letter å jobbe og å stå på for at kinobransjen skal blomstre, sier Clarissa Bergh.

Annonse
Skroll til toppen