Annonse

Tom Cruise krevde kinopremiere på «Top Gun: Maverick»

Han vurderte  aldri å la Top Gun: Maverick ha strømmepremiere, til tross for mange utsettelser av premieredatoen forårsaket av COVID-19-pandemien.

Cruise avslørt at han krevde at storfilmen hans ikke skulle strømmes først – en skjebne som rammet mange andre filmer under pandemien.

«Det kom aldri til å skje,» svarte Cruise, ifølge Variety. «Jeg lager filmer for det store lerretet».

Top-Gun-Maverick-tom-cruise-1612984.jpeg 

Ringte kinoeiere

«Jeg har tilbrakt mye tid med kinoeiere. Folkene som serverer popcornet, de som får dette til å skje.»

Han la til at han ringte kinoeiere med beskjeden: «Vær så snill, jeg vet hva du går gjennom. Bare vit at vi lager Mission: Impossible og Top Gun kommer ut.»

For Cruise handler alt om om filmopplevelsen.

«Se på oss alle sammen,» sa han og gestikulerte mot kinosalen. «Vi er alle forent. Vi snakker alle forskjellige språk, forskjellige kulturer, forskjellige ideer om kunst eller kino eller historiefortelling, men vi er forent i å kunne komme sammen som et fellesskap og dele i en felles opplevelse.»

Top Gun.jpeg 

Fast bestemt

Det er ingen hemmelighet at Covid-19-pandemien satte bremsene på Cruises andre kommende film, Mission: ImpossibleDead Reckoning Part One. Andre studioer tok sjansen, og ga ut filmene sine på strømming, med Marvels Black Widow som var en av de første. Men Cruise var fast bestemt på at dette aldri ville skje med Top Gun-oppfølgeren.

«Jeg har alltid elsket publikum,» forklarte han. «Jeg lager filmene mine for publikum først og fremst.»

Han antydet også at det å lage film for det store lerretet er en helt annen prosess sammenlignet med å lage film for strømmetjenester.

Kinofilm er spesielt

«Det er en veldig spesifikk måte å lage en film for kino på, og jeg lager filmer for det store lerretet,» sa han. «Jeg vet hva jeg skal gå etter det.»

«Du håper å lage en film som kommer til å underholde og engasjere et publikum, ikke bare i åpningshelgen, men i etterkant, og jeg elsker denne opplevelsen. Jeg vil ha denne opplevelsen ikke bare for meg selv, men jeg vet at det er så mange mennesker som ønsker denne opplevelsen. Jeg vil at andre filmskapere skal ha den erfaringen og ha den som sitt filmsted.»

Elsker kinoen

Cruise fortsatte med å forklare hvor mye han elsker kinoen. For ham handler det om følelsen ved å se de siste utgivelsene blant fansen.

«Kino er min kjærlighet. Det er min lidenskap. Jeg går alltid på kino når filmene kommer ut – jeg tar på meg capsen og sitter blant publikum med alle. Jeg kommer inn, jeg vil se trailerne.»

 

Annonse
Skroll til toppen