Annonse

Gullpalmen til Ruben Östlunds «Triangle of Sadness»

Fem år har gått siden Ruben Östlund sist ble tildelt Gullpalmen for «The Square». Lørdag kveld mottok den svenske stjerneregissøren prisen igjen.

– Da vi begynte å jobbe med denne filmen hadde vi et mål: Vi ville lage tankevekkende innhold, noe vi kunne snakke om etter visningen, sa han i sin takketale.

Filmen, som har sitt utgangspunkt i moteverdenen, er en studie av hva som skjer når en gruppe mennesker strander. I sentrum av handlingen står et par fotomodeller, spilt av Harris Dickinson og Charlbi Dean, som sammen er invitert på en luksusyacht med samfunnets elite.

Når yachten går under og passasjerene havner på en øde øy, stilles et av filmens avgjørende spørsmål på topp: Hvilken betydning har egentlig en persons utseendekapital?

Stor svensk dag i Cannes

I tillegg til Gullpalmen for Triangle of Sadness, ble Tarik Saleh ble tildelt prisen for beste manus for sin thriller «Boy from Heaven».

– Denne prisen betyr alt for meg. Jeg ser på meg selv først og fremst som manusforfatter, sa han i talen sin tidligere på kvelden.

I tillegg kan svenskene glede seg over atZar Amir Ebrahimi vant prisen for beste skuespillerinne i Ali Abbasis dansk-tyske-svensk-franske Holy Spider.

Her er alle vinnerrne

Gullpalmen: “Triangle of Sadness” av Ruben Östlund

Grand Prix: “Close” av Lukas Dhont og “Stars at Noon” av Claire Denis

Spesialpris for Cannes 75-årsjubileum: Jean-Pierre og Luc Dardennes, “Tori and Lokita”

Juryprisen: “Eo” and “Le Otto Montagne”

Beste skuespillerinne: Zar Amir Ebrahimi, “Holy Spider”

Beste skuespiller: Song Kang Ho, “Broker”

Beste regissør: Park Chan-wook, “Decision to Leave”

Beste manus: “Boy from Heaven”

Camera d’Or: “War Pony,” regissert av Gina Gammell and Riley Keough

Kortfilm Gullpalme: “The Water Murmurs»

 

Annonse
Skroll til toppen