Annonse

Tom Cruise flyr høyt på Kinotoppen

I Norge er ble Top Gun: Maverick sett av 68.695 i helgen og 130.310 siden premieren onsdag. Det hold til en solid førsteplass. Ingen filmer var i stand til utfordre den.

Beste USA-åpning for Cruise

I USA sto Top Gun: Maverick for  storsalg av billetter i åpningshelgen, og samlet inn 134 millioner dollar fra rekordhøye 4732 nordamerikanske kinoer. I følge The Hollywood Reporter ligger an til å dra inn ca. 151 millarder dollar i løpet av sin åpningshelg i Nord-Amerika.

Filmen har en såkalt firedagers åpningshelg, hvor kommende mandag regnes med. Da er det «Memorial Day» og fridag i USA. Det er den neste beste Memorial Day-åpningen noensinne, bare knepent slått av Pirates of the Caribbean: At World’s End fra 2007, som sopte inn rundt 1,45 milliarder kroner i løpet av de første fire dagene.

Knives om andreplassen

På den norske Kinotoppen knives det om andreplassen. Rutete Ninja 2 sikret seg andreplassen med 8.767 solgt billetter, tett fulgt av Barske Bøller med 8.663 besøkere.

Doctor-Strange-2-Wound.jpg 

Doctor Strange in the Multiverse of Madness holder fjerdeplassen og er nå sett av mer enn 180.000 og har fremdeles et godt kinoibesøkt. Kritikerroste Everything Everywhere All at Once inntar femteplassen på Kinotoppen.

Se hele Kinotoppen her

Annonse
Skroll til toppen