Annonse

Italia vil beholde 90 dagers kinovindu

Foreløpig er det kun statlig finansierte nasjonale filmer som må overholde et 90-dagersvindu. Den italienske kinoforeningen ANEC har vært i møte med lokale myndigheter for å oppmuntre dem til å utvide dette prinsippet til utenlandske filmer utgitt i landet. Senest hadde politiske beslutningstakere sagt at de ønsket å implementere et redusert 45-dagersvindu for alle filmer.

Torsdag, under en debatt i det italienske senatet, talte alle politiske partier for et lengre eksklusivitetsvindu for kino på «minst 90 dager mellom utgivelsen av en film på kino og påfølgende utnyttelse i strømmeplattformer». Forslaget ble godkjent og kulturminister Dario Franceschini forpliktet seg formelt til å følge opp parlamentets anmodning.

Lengden på prosessen, som fører til en offisiell lov, er vanskelig å vurdere. Italias statsminister Mario Draghi står overfor en tillitserklæring neste uke, etter en feide i koalisjonsregjeringen hans. Draghi tilbød seg å trekke seg etter at koalisjonspartneren hans, 5 Stjernersbevegelsen, nektet å støtte en av Draghis økonomiske planer. Italias president Sergio Mattarella avviste umiddelbart oppsigelsen. Tillitsavstemningen finner sted neste onsdag.

Annonse
Skroll til toppen