Annonse

«Joker: Folie à Deux» kommer på kino i 2024

Oppfølgingen til 2019s storfilm «Joker» vil være en musikal (originalen var et helt mørkt og grusomt drama), med ingen ringere enn Lady Gaga som forventes å spille Clown Prince of Crimes medsammensvorne Harley Quinn.

«Joker» skulle være en frittstående film, men etter at den genererte mer enn 1 milliard dollar globalt og ga Joaquin Phoenix en Oscar, ble en oppfølger forhåndsbestemt. Naturligvis ber skuespilleren om store penger for å gjenoppta sin skumle rolle som Arthur Fleck; Phoenixs lønnsslipp for «Folie à Deux» vil være 20 millioner dollar, skriver Variety.

Warner Bros. kunngjorde utgivelsesdatoen onsdag i etterkant av nyhetene om at studioet har skrotet sin 90 millioner dollar-budsjetterte «Batgirl», til tross for at DC-filmen er nesten ferdig. Avslutningen av «Batgirl», som ikke vil bli utgitt hverken på kino eller på HBO Max, rystet bransjen fordi studioene nesten aldri legger produksjoner på hylla. Filmregissørene Adil El Arbi og Bilall Fallah sier de ble «sjokkert og trist» over den brå kanselleringen av «Batgirl». Skatteinsentiver var en drivkraft bak beslutningen om å drepe DC-spinoffen.

Todd Phillips, som styrte «Joker» til 11 Oscar-nominasjoner totalt, kommer tilbake for å regissere oppfølgeren. Han skriver også manuset sammen med Scott Silver. Den første filmen kostet 62,5 millioner dollar å produsere, et uvanlig konservativt budsjett for en tegneserietilpasning. «Joker» ble enormt lønnsom, men Warner Bros. måtte dele inntektene med medfinansierne Bron Creative og Village Roadshow.

Annonse
Skroll til toppen