Annonse

Warners nye sjef satser på kinoen – vil øke kinovinduet

– Å sende dyre filmer direkte til strømming er ikke økonomisk forsvarlig (…) Vi endrer strategi. Som en del av det har vi snakket om å forsvare kinoopplevelsen og kinovinduet. Noen filmer kan fortsatt slippes med kortere vinduer, sa Zaslav før helgen.

Det var på slutten av 2020 at Warner Bros. sjokkerte hele filmverdenen da de annonserte at alle deres 2021-filmer ville ende opp på HBO Max bare 1,5 måneder etter at de ble lansert på kino. Midt i korona-pandemien slet filmstudioene i Hollywood med å finne nye måter å tjene penger på filmene sine til tross for stengte kinoer og publikumsbegrensninger. WB benyttet anledningen til å fylle strømmetjenesten sin med attraktive storfilmer – selv om den ble saget av regissører som Denis Villeneuve.

Prosjekt Popcorn nedlagt

De siste årene har abonnenter kunnet se storfilmer som «Dune», «Godzilla vs Kong», «Matrix Resurrections» og «The Batman» hjemme bare noen uker etter kinopremieren. Satsingen som ble kjent som «Popcorn Project» gjorde HBO Max til et must for filmelskere – men er nå en saga blott under studioets nye ledelse, skriver Decider.

Amerikanske nettsider har bekreftet at «Elvis», Warner Bros’ siste film som ble utgitt i slutten av juni, ikke vil vises på HBO Max etter 45 dager, men på en senere ubekreftet dato.

HBO Max og Discovery+ slås sammen

Etter sammenslåingen av Warner Bros. og Discovery tidligere i år, kunngjør selskapet nå at deres to strømmetjenester blir én. HBO Max og Discovery+ skal slås sammen sommeren 2023 i USA og høsten 2023 i Latin-Amerika. Europa og Sverige er neste i køen tidlig i 2024.

– Å slå sammen alt innholdet var den eneste måten for oss å skape en levedyktig virksomhet, sa Warner Bros. Discoverys sjef for streaming JB Perrette under et møte med aksjonærene torsdag.
Det er foreløpig ikke klart hvordan den nye strømmetjenesten vil se ut, eller hva den skal hete, skriver Variety. Vi får vente og se.
Ifølge NBC har HBO Max og Discovery+ i dag totalt 92 millioner abonnenter over hele verden. Håpet er å nå 130 millioner i 2024.

Annonse
Skroll til toppen