Annonse

Den norske kinokonferansen 2022 – 7-10. november i Trondheim

Som vanlig vil det være godt profesjonelt innhold og sosiale hendelser. I tillegg til gode måltider i gode restauranter. Vi håper du forstår at det kan være endringer underveis i det midlertidige programmet.

Hoveddelen av kinokonferansen

Hovedkonferansen starter klokken 13.00 mandag 7. med en velkomsttale av Jørgen Stensland. Gry Haugsbakken åpner deretter konferansen. Årets Key Note Speaker er enda ikke avklart. Deretter vil det være et panel som ser på mangfold og Inkludering på kinoene. Seneit Debese fra Greta &Starks vil presentere appen sin for teksting for hørselshemmede, forskjellige lydversjoner og undertekster. Etterfulgt av våre hovedsponsorer Capa, hvor Jan Tore Kristiansen skal snakke om innovasjon og nyheter fra Capa. Mariam El Bacha vil snakke om endringer i eldre kinokjeder i en tale som så langt har fått navnet «Lost in Translation». Vi avslutter dagen med en presentasjon av vår venn Patrick Von Sychowski. Middagen vil være på Gubbanari på det nye K.U.K-museet.

 

Tirsdag 8. november starter med vår nye adm.dir Espen Pedersen, som skal snakke om statistikk og trender for kinoer i Norge. Han vil bli etterfulgt av Laura Houlgatte fra UNIC som vil snakke om hva som har skjedd i europeisk kino det siste året. Deretter kommer et segment om støtteordninger for kjøp av teknisk utstyr til små og mellomstore kinoer. Ulrika Sundback fra Det svenske filminstituttet snakker om sine aktiviteter, og Illmari Arnkill fra den finske filmstiftelsen om deres. Deretter skal vi ha et panel der vi også ønsker å hente inn politikere som kan diskutere om noe slikt også kan settes opp i Norge. Etter en pause vil våre hovedsponsorer Filmweb snakke om nyheter og deres mangefasetterte virksomhet. Gavekort, Cinema Club og mer vil helt sikkert være gjenstand for presentasjon. De vil bli etterfulgt av våre hovedsponsorer Media Direct som også vil snakke om nyheter og noen tall.

 

Etter en pause kommer vår venn Mark Christiansen fra Paramount for å få en kort introduksjon etterfulgt av en strukturert Q &A. Så kommer vi til Mark De Quervain fra Showtime Analytics som har gjort en undersøkelse i samarbeid med Kinonor. Resultatene presenteres her. Våre hovedsponsorer Unique vil også presentere sin virksomhet og nyheter fra dem, nevner spesielt «Book a Cinema» som lanseres i Norge i høst. . Disse vil bli etterfulgt av Coca-Colas nye kinosjef i Europa, Nick Gault. Nick vil snakke om Coca-Colas arbeid, sannsynligvis med mange tall. Så vil Guillaume Branders fra UNIC snakke om vinduer og piratkopiering. Etter dette blir det prisutdeling. Og våre sponsorer Sundlings vil stå for mingling og drinker. Middagen vil være på «Palmehaven» i det nyoppussede Britannia-hotellet.

 

Onsdag 9. november starter vi med vår hovedsponsor Sharp-NEC hvor Kendall vil snakke om nyheter og fokusområder. Vi vil ha fokus på sikkerhet på kinoene. Med en presentasjon og et panel. Deretter vil vi få presentert nye konsepter hos norske kinoer. Endelig denne dagen vil fokuset være på 3D og Avatar 2. Adam Macdonald fra GDC, Kendall fra Sharp-NEC vil være her og får følge av norske kinoer i panelet etter innlegget sitt.

 

TEKNISK SEMINAR Etter lunsj klokken 1430 onsdag starter det tekniske seminaret. Her begynner vi med Dolby og Stefan Tiefenbrunner og en kollega som skal snakke om presentasjon av musikk via DCP. Vi vil ha presentasjoner fra Tom Bert fra Cinionic, Phil Lord fra Christie, Adam Macdonald fra GDC og Mark Kendall fra NEC. Det hele avsluttes med uhøytidelige «In the pub with Mike». Middagen er på Jossa.

Den siste dagen starter med Ulf Quicklund fra QSC som blir etterfulgt av Andrew Emmot fra Harkness. Deretter vil Bernard Collard fra Strong snakke om sine lerreter. Etter en pause blir det et norsk segment med først Ørjan Taule fra Unique Digital Nordic som skal se på strømsparing på kinoene, etterfulgt av Rune Lie fra «Så bra film» og Kristian Døssland fra Kinotech. Jan Rasmussen fra Nordisk Film Biografer vil bruke sin skarpe tunge og etter ham får vi inn de norske høytallerprodusentene NNNN, nye i kinomarkedet. Til slutt vil Stian Anderson fra Bravo snakke om skjermer og tilgjengelighet. vanlig slutter vi rundt 1330 på torsdag.

MELD DEG PÅ KINOKONFERANSEN HER

 

Annonse
Skroll til toppen