Annonse

«Krigsseileren» er norsk Oscar-kandidat 

Den norske Oscar-komiteen mener at Krigsseileren tar for seg et historisk brennbart tema som engasjerer i en film som dessuten føles ubehagelig dagsaktuell. Krigsseileren er både brutal og nyansert i sin skildring av en gruppe mennesker historien forsøkte å glemme. Kristoffer Joner, Ine Marie Wilmann og Pål Sverre Hagen gjør noen av sine aller beste roller i en mesterlig film som man ikke kan forlate uberørt.

– Dette viktige og kritikerroste historiske dramaet har gode forutsetninger for å nå opp i konkurransen om å bli nominert til en Oscar. Kombinasjonen av en sterk og til nå ufortalt historie, store skuespillerprestasjoner og et erfarent apparat bak, gjør at vi har tro på at Krigsseileren vil få den oppmerksomheten som skal til blant Oscar-akademiets medlemmer som velger ut de nominerte og stemmer frem en vinner, sier den norske Oscar-komiteens leder og direktør for Norsk filminstitutt Kjersti Mo.

– Dette er selvfølgelig en anerkjennelse for alle de som har jobbet med filmen. Først og fremst er vi likevel glad fordi det innebærer en anerkjennelse av krigs-innsatsen og betydningen til de norske sjøfolkene, og deres familier. Deres betydning for krigens utfall kan ikke overvurderes, sier regissør Gunnar Vikene .

Vi er utrolig stolte, men også takknemlige over denne unike muligheten til å få krigsseilernes historie ut internasjonalt. Vi gleder oss til å reise til USA og presentere filmen for et amerikansk publikum. Krigsseilernes historie er også relevant der, det var mange amerikanske krigsseilere. Vi fikk en utrolig sterk respons da vi viste filmen ved filmfestivalen i Toronto og opplever at filmen vekker engasjement og samtaler om hva krig gjør med mennesker. Dette er en film som er laget til publikum og dette er en unik mulighet til å nå enda flere i hele verden, sier produsent Maria Ekerhovd.

Annonse
Skroll til toppen